Andrea Stojadinov mlada reprezentativka Srbije i džudistkinja Crvene zvezde u kategoriji do 48 kilograma nastavila je blistavi niz rezultata na međunarodnoj sceni i u ovoj 2021 godini. Na Gran slemu u Tel Avivu pobedom nad Francuskinjom Mari Klemen okitila se bronzanim odličjem.
Stojadinov se posle posle rekordnih rezultata koje je ostvarila na međunarodnoj sceni u minuloj sezoni ( zlato na EP za juniore, bronza na EP U23, i srebro na EP za seniore u periodu od samo tri nedelje) na Gran slemu u Tel Avivu okitila još jednom seniorskom bronzano medaljom.
Na putu do medalje Andrea Stojadinov ostvarila je pobede protiv Gulkader Senturk (Turska), Šire Rišoni (Izrael), Sabine Giliazove (Rusija) i Francuskinje Mari Klemen.
-Mnogo sam srećna zbog medalje. Jako je teško u kontinuitetu postizati ovako dobre rezultate. Znam da mogu i bolje i jedva čekam sledeće takmičenje. Hvala čitavom mom timu. Pre svega hvala na nesebičnoj podršci predsedniku Džudo saveza Ivanu Todorovu kao i Stojanu Vujku i Ivanu Bošnjaku, predsednicima Džudo kluba Crvena zvezda. Znam koliko se žrtvuju za mene i znam koliko se raduju svakom mom uspehu a svaka moja medalja je plod rada čitavog tima- rekla je Andrea Stojadinov.
Srpska šampionka nas je svakako navikla na uspehe i medalje. Od protekle sezone kada su nastavljena takmičenja,Evropskog kupa u Dubrovniku i Gran slemu u Budimpešti, Zvezdina džudistkinja se nije vratila bez osvojene medalje. Tako je bilo i ovoga puta na Gran slemu uTel Avivu, gde je za prvu protivnicu imala opet kao i u Budimpešti Turkinju Gulkader Senturk.
-Ponovila se situacija iz Budimpešte gde sam Senturk takođe pobedila u prvom kolu. Ovoga puta mi je još draže jer sam uspela da je pobedim u parteru što inače i nije moja jača starna. To znači da sam napredovala i na ovom polju.
Odlično raspoložena Andrea je nizala pobede, posle Turkinje čekao je meč sa domaćom takmičarkom Širom Rišoni.
-Uvek je nezgodno kada se borite protiv domaćeg takmičara. Ona je bila nosilac ovde u Tel Avivu i ima ozboljne medalje u kolekciji, niža je od mene i izuzetno jaka, tako da sam morala da budem oprezna. Bacila sam je na wazari i uspela da održim prednost do kraja.
U duelu za pobednicu grupe A, na megdan srpskoj džudistkinji iz Ljutice Bogdana Daria Bilodid, jedna od pravih džudo zvedi.
-Ovo je prvi put da smo se srele od kadetskih dana, kada smo imale tri meča. Posebno mi je drago da sam ja od tada jako puno napredovala. U Tel Avivu sam uspela da je bacim i osvojim wazari i samoj sebi dokažem da Daria Bilodid nije nepobediva. Ostalo što se dešavalo dalje greške na kojima ću raditi. Ovaj meč mi je dokazao da već na narednom takmičenju s pravom mogu da očekujem mnogo više.
U repasažu kao i u borbi za medalju, Andrea Stojadinov je na najbolji način dokazala da je i na ovom takmičenje došla sa jasnim ciljem. Bez imalo dileme završila je mečeve sa odličnom Ruskinjom Sabinom Giliazovom i Francuskinjom Melani Klemen.
-Francuskinja je osam godina starija od mene, i već posle prvog kontakta bilo mi je jasno da se dobro pripremila za meč sa mnom. Ipak ja sam radila sve što nije tipično za moj džudo i uspela sam da je rešim i time dodam još jednu medalju za Srbiju i za moju Zvezdu. Već za dve nedelje očekuje me Gran slem u Taškentu. Očekujem da se popnem i neki stepenik više zaključila je Andrea Stojaidnov