Prvenstvo Srbije za kadete proteklo je u znaku vrhunskog džudoa najboljih mladih džudista naše zemlje.
U konkurenciji 191 kadeta i kadetkinja, iz 62 kluba na tatamiju Sportskog centra Šumice u Beogradu, najuspešniji su bili takmičari Partizana iz Beograda, sa tri zlata, dva srebra i dve bronze. Drugoplasirani su džudisti Rakovice ( tri zlata i dve bronze) dok su treće mesto osvojili takmičari iz Crvene zvezde sa zlatom, srebrom i pet bronzi.
Ana Čobanovič, takmičarka DŽK Žandarmerija okitila se zlatom u konkurenciji do 44 kilograma. -Bilo bi bolje da nije bilo korone I da smo mogli da brusimo form una turnirima kao što smo to navikli. Ipak uspela sam da osvojim zlatnu medalju i jako sam srećna zbog toga -rekla je Ana Čobanović.
U konkurenciji do 48 kilograma slavila je odlična Iva Milošević iz Džudo kluba Rakovica.
-Ovo mi je prva godina kadeta i ogroman uspeh. Volela bih da naredujem u narednom periodu i da zaslužim braon pojas rekla je Iva Milošević.
Iz iz Humske 1, došla je Nikolina Nišavić, šampionka u konkurenciji do 52 kilograma.
-Dosta sam trenirala da dodjem do ove zlatne medalje i naravno nadala sam se. Korona mi nije poremetila planove i uspela sam da osvojim Prvenstvo Srbije.
Na pobedničkom postulju još jedna članica Partizana i mlađa sestra Nišavić. Jelena je blistala u kategoriji do 57 kilograma.
-Bukvalno sam tek prešla u kadete i uspela da se izborim za najsjajniju medalju. Drago mi je da sam ostvarila uspeh kao i moje sestre.
Da su se crno beli pretplatili na zlata što se tiče konkurencije kadetkinja dokazala je i Kristina, treća sestra Nišavić. Ona je osvojila šampionsku titulu u konkurenciji do 63 kilograma.
-Dosta sam trenirala a rezultat se najbolje video na takmičenju. vropski kupovi i Evropsko prvenstvo su mi planovi su sledeći kada su u pitanju takmičarski planovi istakla je šampionka Srbije, Kristina Nišavić.
Lana Mišković, donela je zlato Džudo klub Slavija iz Novog Sada. Lana je trijumfovala u konkurenciji do 70 kilograma.
- Zadovoljna je postignutim uspehom i ovo je za mene najdraža zlatna medalja. U ovoj sezoni opraštam se od kadetske konkurencije pa mi ej ovaj uspeh veoma važan.
Ekipi Cementa iz Beočina, Jovana Stjepanović, donela je još jedno vredno odličje, zlato u kategoriji preko 70 kilograma.
Očekivala je prvo mesto, s obzirom da se za to spremala bila je jasna Jovana Stjepanović.
Džudisti Niša i na ovom Prvenstvu Srbije nastavili su blistavi niz uspeha.
Đorđe Radojkovič, osvojio je zlato u kategoriji do 50 kilograma.
–Nije mala stvar biti prvak države. To mi daje podstrek da nastavim da radim i da se trudim. Takođe spremam se i za Evropske kupove za koje se nadam da će se ipak održati zbog situacije sa korona virusom- rekao je mladi Đorđe Radojković.
Iz Džudo kluba Rakovića dolazi šampion države u konkurenciji do 55 kilograma, Matija Jeremić.
-Prezadovoljan sam ovom zaltnom medaljom. Nadam se da ću uskoro uspeti da učestvujem na nekom od međunarodnih takmičenja kao što su Evropski kupovi rekao je Matija Jeremić.
Ekipa iz Ljutice Bogdana dobila je još jednom šampiona, ovoga puta u konkurenciji kadeta, zlatom se okito Vukašin Gačić.
-Zadovoljan sam kako su tekle borbe na Prvenstvu Srbije kao i osvojenom medaljom. Posebno mi je drago jer je danas medalju osvojila I moja sestar Mina. Uveren sam da ćemo u narednom periodu oboje još više napredovati istakao je Vukašin Gačić.
Strahinja Maleš, džudista Slavije iz Novog sada trijumfovao je u konkurenciji do 66 kilograma.
-Drago mi je zbog zlatne medalje koju sam osvojio na Prvenstvu Srbije. Planovi su mu da rezultat sa ovog takmičenja, zlatnu medalju, ponovim i na ostalim takmičenjima koja predstoje rekao je Strahinja Maleš.
Još jedno zlato odlazi u Srpsku Atinu ali ovoga puta u Novosadski džudo klub. Dušan Grahovac, trijumfovao je u kategoriji do 73 kilograma.
-Borbe su bile teške ali naravno da sam zadovoljan je sam osvojio zlatnu medalju. Nastavljam da radim I treniram jer san svih nas takmičara su seniorkse medalje istakao je Dušan Grahovac.
Miljan Radulj ( do 81 kg) iz Džudo kluba Rakovica, na Prvenstvu Srbije za kadete osvojio je devetu zlatnu medalju u nizu na državnim prvenstvima.
-Za naredni period najvažnije mi je da se fokusiram i pripremim za predstojeće Evropsko prvenstvo istakao je Miljan Radulj.
U bogatu riznicu Džudo kluba Sloven iz Ruma, sa Prvenstva Srbije za kadete stigla je i zlatna medalja koju je osvojio Stefan Simić ( do 90 kg).
-Ispuno sam cilj koji sam zacrtao pre ovog takmičenja. Sada je najvažnije da održim formu na najbolji mogući način za naredna takmičenja istakao je Stefan Simić.
Džudisti iz Beočina odneli su još jedno zlato u superteškoj kategoriji, ovoga puta u muškoj konkurenciji.  Luka Miljić, iz Cementa osvojio je zlato u konkurenciji preko 90 kilograma.
Zadovoljan je ostvarenim uspehom. Želja mi je da se oprobam I na međunarodnoj sceni rekao je Luka Miljić.