Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković ugostio je u Olimpijskoj kući ambasadora Japana, Njegovu ekselenciju Takahiko Kacumatu i predsednika Toyota Adria, Kensuke Cičija, koji su poželeli srećan put u Japan Olimpijskom timu Srbije i puno uspeha svim sportistima na nastupajućim Igrama koje će biti održane u Tokiju.

Svečanosti u sedištu Olimpijskog komiteta Srbije učestvovala je i naša trofejna reprezentativka i članica tima Srbije za Tokio Anja Obradović.

Kensuke Cičija predsednik Toyota Adria, Božidaru Maljkoviću uručio je pismo dobrodošlice u Japan kao gest poštovanja prema srpskim sportistima koji će uskoro nastupati na najvećoj svetskoj smotri sportista.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije se zahvalio uvaženim gostima na lepim željama pred put u Japan i istakao da je saradnja Toyota Srbije i OKS primer dobre prakse koji treba da slede sve sportske institucije i kompanije.

– Ponosni smo na svoju saradnju sa gigantom kakva je kompanija Toyota. Naše zadovoljstvo je utoliko veće ako znamo da je Toyota globalni sponzor Međunarodnog olimpijskog komiteta. Zahvalni smo što u ovim teškim vremenima imamo prijatelja na kojeg možemo da se oslonimo uvek. Željno iščekujemo početak Olimpijskih igara i uz ovakvu podršku, sigurno ćemo ostvariti još bolje rezultate – rekao je Božidar Maljković.

Ambasador Japana Njegova ekselencija Takahiko Kacumata čestitao je svim srpskim sportistima koji su izborili plasman na Olimpijske igre.

– Srećan sam što imam priliku da Olimpijskom timu Srbije poželim srećan put u Tokio. Želeo bih takođe da istaknem svoje poštovanje prema Novaku Đokoviću koji nastavlja da piše istoriju sporta. Jedva čekamo njegove nastupe u Tokiju. Olimpijske igre biće bezbedno i sigurno okruženje za sve učesnike, uprkos pandemiji koja vlada u svetu – izjavio je ambasador Kacumata.

Predsednik Toyota Adria, Kensuke Cučija biranim rečima je poželeo dobrodošlicu Olimpijskom timu Srbije u Japan.

– Kao ponosni partner Olimpijskog komiteta Srbije i globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta, želimo vam toplu dobrodošlicu, zdrav i ugodan boravak i puno osvojenih medalja u Tokiju. Igre se održavaju u specifičnim uslovima usled pandemije, a njihova organizacija, prepuna izazova, i samo takmičenje predstavljaju svojevrsnu pobedu u duhu Toyotine filozofije: Započni svoje nemoguće. Zato s velikim zadovoljstvom iščekujemo 23. jul i početak Igara, kada ćemo zajedno s vama i čitavim svetom proslaviti tu pobedu i poslati poruku optimizma i zajedništva. Potvrdimo snagu sporta i njegovu moć da spaja ljude pod Olimpijskom zastavom.

Džudistikinja Anja Obradović takođe se zahvalila na divnom gestu i rekla da srpski olimpijci željno iščekuju nastup na Olimpijskim igrama, kao i da im podrška velike japanske kompanije kao što je Toyota izuzetno znači.

– Govorim u ime svih mojih kolega olimpijaca kada kažem da svi jedva čekamo put u Tokio i nastup na Olimpijskim igrama. Nekima od nas ovo će biti prvi nastup na najvećem svetskom takmičenju i ovakav vid podrške i gest gostoprimstva nam puno znači – istakla je Anja Obradović.

Božidar Maljković i Anja Obradović gostima su uručili majice Olimpijskog komiteta Srbije koje su potpisali članovi Tima Srbije koji će nastupati u Tokiju.