Olimpijski tim Srbije, reprezentativci u plivanju, džudou, tenisu i stonom tenisu letom preko Istanbula otputovali su u Tokio gde ih očekuje učešće na Olimpijskim igrama. Svi srpski sportisti će se po dolasku u glavni grad Japana smestiti u Olimpijsko selo.

Na konferenciji za medije koja je upriličena na beogradskom aerodromu pred polazak, predstavnicima medija obratili su se naši džudisti koji su otputovali u prvom turnusu ka zemlji izlazećeg sunca.

Na spisku za Tokio su Aleksandar Kukolj (-100kg), Nemanja Majdov (-90kg), Anja Obradović (-63kg), Marica Perišić (-57kg) i Milica Nikolić (-48kg).

Za Anju Obradović je ovo prvo učešće na Olimpijskim igrama. Ona će posle bronze na Svetskom prvenstvu u Budimpešti prvi put odmeriti snage na Igrama i uverena je da će na pravi način predstavljati svoju zemlju.

– Ovo su moje prve Olimpijske igre. Biću maksimalno koncentrisana i trudiću se da ne pravim greške koje bi mogle da me koštaju medalje. Jedva čekam da izađem na borilište – jasna je bila Anja Obradović.

Trener reprezentacije Nikola Nikolić istakao je da je iza svih srpskih džudista ostao period dobrog rada koji bi trebao da se kruniše u Tokiju.

– Velika mi je čast što mogu da Vam se obratim ispred džudo tima Srbije. Momci i devojke su spremni, već su pokazali da su na nivou svetskog džudoa, što smo pokazali u prethodnom ciklusu. Ono što mogu da obećam jeste da će ostaviti srce na tatamiju – rekao je Nikolić.

Marica Perišić ističe da dobro poznaje konkurenciju u svojoj kategoriji i da će mnogo toga zavisiti od žreba.

– Imam jako dobar osećaj što se tiče ovog takmičenja, i cele naše ekipe. Naše je da, kao što je rečeno, ostavimo srce na strunjači i rezultati će doći – rekla je Marica Perišić.

 Milica Nikolić potvrđuje reči svojih kolega iz reprezentacije i ističe da je cela ekipa spremna da pruži svoj maksimum na Igrama.

– Ovo je poslednja stanica u ovom olimpijskom ciklusu. Nekada je bilo teško i naporno, ali sam ponosna što sam uspela da izborim olimpijsku kvotu. Ne želim da stvaram sebi pritisak, ali verujem da mogu da napadnem medalju i ostvarim željeni rezultat – rekla je Milica Nikolić.

Aleksandar Kukolj je kao najiskusniji džudista poželeo dobro zdravlje i sreću svojim kolegama i rekao da veruje u kompletan džudo tim Srbije.

– Drago mi je što će biti petoro džudista na ovim Olimpijskim igrama, to je veliki uspeh za našu zemlju. Verujem da će iz tog kvantiteta proizaći i kvalitet. Želimo da vas obradujemo dobrim rezultatima. Od sebe i svojih kolega očekujem dobre rezultate. Svi ćemo dati svoj maksimum, to je sasvim sigurno. Nije zahvalno prognozirati, ali ako budem na svom maksimumu, i ako budem imao svoj dan, mogu da kažem da sam spreman za veliki rezultat – rekao je Kukolj.