Srpski džudisti  još jednom su nas obradovali odličnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Na Prvenstvu Balkana u Sofiji, seniori su trijumfovali  u ekipnoj konkurenciji dok su devojke u podmlađenom sastavu osvojile su bronzano odličje.

Orlovi su odlično počeli ekipno takmičenje u Sofiji.  Andrija Đurišić, trener, taktički je vodio ekipu u sastavu Predrag Nikolajević,  Marko Vukićević, Milan Nikolić, Miloš Vujašković, Boško Borenović,  Ivan Đukanović, Nikola Jeremić i Vladimir Gajić  kroz mečeve. Sa Bugarskom, srpske džudoke slavile su 4 :1 ( 310 :100). U drugom meču sa odličnim Rumunima, u pravoj rovovoskoj borbi slavilo se 3 :2 (300 :101). Protiv nacionalnog tima Albanije nije bilo dileme 5 :0  (410 :0). U drugoj rundi takmičenja ( radilo se po principu „svako sa svakim“ ) takođe sa Albancima rezultat je bio 5:0 ( 500:0). U meču koji je određivao nosioca zlatnog odličja, sa odličnim timom Crne Gore, srpske džudoke  nisu dozvolile  iznenađenje. Duel završavaju sa  3: 2 ( 300:200).

-Zadovoljni smo i srećni jer je ovo zaista važan rezultat. Treba imati u vidu da su to zaista odlični borci  da nije bilo lako. Ipak naša ekipa iako mlada ima već dovoljno iskustva da pročita svaki tim i kao što se vidi dođe do trofeja. Svi smo se pokazali na visini zadatka i u potpunosti uradili sve što nam je trener zacrtao –rekao je Marko Vukićević, reprezentativac  Srbije koji je u Sofiji briljirao u ekipnom delu takmičenja sa  četiri pobede.

Devojke pod vođstvom trenera Nedeljka Đukića, još jednom su pokazale da na tatamiju daju maksimum u nacionalnom kimonu.  Put do bronze srpske tinejžerke u sastavu Tamara Jovanović, Anja Obradović, Sara i Tea Tintor, Anđela Stošić i  Sara Slavković  počele su u duelu sa Crnogorkama koje su za nijansu bile bolje i slavile 3:2 ( 110:200,5). Sa Bugarskom iako u nepotpunom sastavu,  slavilo se  4: 1 (301:100). Odlične Rumunke, takođe veoma tesno, ipak beleže pobedu protiv srpskih devojaka 3 : 2 ( 210:200).

-Medalja a ovoga puta bronzana zasluženo je osvojena. Treba imati u vidu da nam je ovo premijera na seniorskoj sceni. Sve smo  dale maksimum na tatamiju. Treba imati u vidu da u mečevima nismo bile kompletne,  ali smo se lavovski borile. Kada smo gubile to je uvek bio tesan rezultat tako da jedino što mogu da kažem da na nas tek možete da računate-rekla je Sara Tintor, reprezentativka Srbije koja je u Sofiji ostvarila maksimalne, tri pobede u ekipnom delu takmičenja.

Srpski reprezentativci blistali su i u pojedinačnoj konkurenciji. Šampioni Balkana za 2015. su Milan Nikolić ( do 73 kg), Boško Borenović ( do 90 kg), Filip Đinović ( do 100 kg). Kod dama zlatnom medaljom okitila se Anja Obradović ( do 63 kg).  Zvanja vicešampiona u Sofiji stekli su:  Marko Vukićević  ( do 66 kg), Vladimir Gajić ( preko 100 kg),  Tea Tintor ( do 63 kg) , Ivana Jandrić ( do 70 kg) i Milica Žabić.

Bronzane medalje osvojili su Predrag Nikolajević ( do 66 kg), Ivan Đukanović ( do 90 kg), Nemanja Nikolić ( do 100 kg), Marica Perišić ( do 52 kg), Sara Božić ( do 57 kg), Sara Tintor ( do 70 kg), Sara Slavković  ( do 78 kg) i Anđela Stošić ( preko 78 kg).

 

Galerije fotografija možete pogledati na našoj facebook stranici