Na najvećem svetskom sportskom događaju, 32. Letnjim olimpijskim igrama za medalje se nadmetalo više od 11.000 sportista, među kojima je bilo i 86 sportista iz Olimpijskog tima Srbije.
Olimpijske igre koje su prvi put u istoriji pomerene zbog pandemije korona virusa, održane su godinu dana kasnije od predviđenog datuma i to pod najčudnijim okolnostma ikada. Sportskim nadmetanjima prvi put na žalost nije bilo publike kojoj je u jeku pandemije bilo zabranjeno prisustvo takmičenjima.
Srpski sportisti još jednom su obradovali naciju i oborili su rekord sa Igara u Riju, Olimpijski tim Srbije osvojio je devet odličja i tako za jednu medalju nadmašili učinak iz Brazila 2016. godine.
Zlato su osvojile Milica Mandić u tekvondou, Jovana Preković u karateu, dok su srpski vaterpolisti odbranili tron osvojen u Rio de Žaneiru 2016 godine. Damir Mikec (streljaštvo) se iz Tokija vratio sa srebrom oko vrata. Odbojkašice su donele peto bronzano odličje a uz njih srpsku sportsku javnost obradovali su naši trofejni reprezentativci, Tijana Bogdanović (tekvondo), rvač Zurab Datunašviliji, strelac Milenko Sebić kao i reprezentacija u basketu 3x3.
Naredne Olimpijske igre počinju za 1.083 dana u Parizu.