Orlići su na završnici Evropskog prvenstva za kadete u Rigi u riznicu Džudo saveza Srbije dodali još dve bronzane medalje i to Jovana Stjepanović preko 70, i Miljan Radulj u konkurenciji do 81 kilograma. Na korak do medalje bio je Stefan Zubović ( do 81 kg) koji je takmičenje završio plasmanom na peto mesto.
-Vrhunski rezultat naših takmičara, dve srebrne, dve bronzane medalje, dva plasmana na peto mesto što znači da su bili na korak do odličja i jedan plasman na sedmo mesto na Evropskom prvenstvu za kadete u Rigi. Sve čestitke našim mladim takmičarima na medaljama: Jovani Stjepanović, Strahinji Malešu, Dušanu Grahovcu i Miljanu Radulju, kao i Aleksi Bubalu, Stefanu Zuboviću i Mihajlu Siminu. Čestitam trenerima, klubovima i roditeljima na posvećenosti i radu koji su uložili i koji su materijalizovali vrhunskim rezultatima- istakao je Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije.
Miljan Radulj očekivano, sa smotre najboljih kadeta Starog kontinenta, vraća se sa evropskim, bronzanim odličjem. Posle prvog kola u kome je bio slobodan, Milan Radulj ( prvi nosilac) odlično je počeo učešće na EP, pobedom na Azerbejdžancem Ismailom Zamanovim (wazari). Ipak u meču za pobednika grupe od našeg Orlića bolji je bio Rus Ilia Musatov. Radulj u nastavku, u repasažu nije dozvolio ni jednu grešku. Ređale su se pobede, nad Belorusom Dmitrijem Melnikom, Rumunom Bogdanom Petrom a zatim i u duelu za bronzano odličje nad Jermenom Gorom Karapetijanom.
Ljubitelje džudoa četvrtom medaljom na Evropskom prvenstvu za tim Džudo saveza Srbije obradovala je Jovana Stjepanović ( preko 70 kg). Ona je posle prvog kola u kome je bila slobodna, pobedom otpočela učešće na EP i to nad Litvankom Rugile Stasilite, da bi joj pobednički zalet prekinula ali samo nakratko Izraelka Juli Mišiner. Ipak nastavak učešća na EP Jovana je nastavila onako kako smo i navikli i pobedama nad Lorenom Perković (Hrvatska) i Asjom Herić (Slovenija) a zatim i nad Ukrajinkom Dianom Semčenko čime je obezbedila još jednu medalju za Srbiju.
-Ovo je generacija za velika dela a to su i dokazali rezultatima na Evropskom prvenstvu. Riga je bila izuzetno teško takmičenje. Konkretno poslednji takmičarski dan za nas je bila borba sa živcima, da nije sve krenulo kako smo planirali. Ipak deca su dokazala da su stvoreni za velika dela. Na žalost i danas smo bili na korak do medalje ali to je džudo. Ovo je generacija sa kojm se dosta radilo i genarcija koja treba da se sačuva, sistematičnim radom i sistematičnim radom i pravovremenim prepoznavanje u vidu razvojnih sadrzaja. Svi oni žive skromno, zaista puno treniraju i mnogo vrede. Bilans četiri medalje, dva peta mesta i dva sedma, veliki broj pobeda. Kada je bilo najteže davali su najviše to najbolje govori o njima samima. Na najlepsi način su pokazali kako se bori za svoju zemlju. Čestitke porodicama, klubovima, Savezu i trenerima-zaključio je David Radulović, trener kadetske reprezentacije Srbije.