Orlići su na Evropskom kadetskom prvenstvu održanom u Rigi, na najbolji način pokazali da trofejnoj generaciji srpskih džudista koju predvode Majdov, Kukolj, Nikolić, Stojadinov i Obradović, stižu dosledni naslednici.

Iako od naših trofejnih seniora očekujemo da još dugo brane boje Srbije na međunarodnoj sportskoj sceni, ne možemo kriti zadovoljstvo rezultatima podmlatka. Jovana Stjepanović, Strahinja Maleš, Dušan Grahovac i Miljan Radulj oduševili su na evropskoj smotri najboljih kadeta i osvojili četiri vredne medalje, dva srebra i dve bronze ali i dva plasmana na peto mesto i jedno sedmo, Stefana Zubovića,Alekse Bubala odnosno Mihajla Simina. Na osnovu broja osvojenih odličja, kao i ostvarenih plasmana, Srbija je u generalnom poretku zauzela 11. poziciju u konkurenciji 37 država učesnica.

Čestitke stižu sa svih strana, Savezu, klubovima, trenerima, roditeljima ali pre svega takmičarima, pravim junacima ove divne sportske priče napisane u Rigi a iskovane u dugim godinama rada, treniranja i odricanja.

U samoj završnici Evropskog prvenstva, posle dva srebra Strahinje Maleša i Dušana Grahovca, usledilo je novo oduševljenje kod svih ljubitelja džudoa ali i sporta u Srbiji, jer lepe vesti su doneli i Jovana Stjepanović i Miljan Radulj.

Bronzanu medalju u duelu sa Jermenom Gorom Karapetijanom osvojio je sjajni Miljan Radulj

 - Posle tog dana sam bio strašno umoran i iscrpljen ali je vredelo – bio je iskren Radulj. -Jasno mi je da su moja i medalje mojih drugara iz reprezentacije veliki uspeh naročito jer smo u jednom trenutku pali i dozvolili da izgubimo mečeve. Ipak iz tog poraza uspeli smo da se izdignemo i na kraju završimo sa medaljama oko vrata.

Od Radulja se s pravom očekivao vrhunski rezultat. Na Evropsko prvenstvo došao je kao prvorangirani na svetskoj listi.

-Završna sam godina kadeta a evropska medalja je najbolji način da se oprostim od ove konkurencije. Zlato je bio cilj za ovo takmičenje ali najvažnije je da smo pokazali kvalitet i izdigli se posle poraza. Ova medalja je rezultat timskog rada i zato bih želeo da se zahvalim svima a pre svega mom klubu Rakovici, treneru Davidu Raduloviću, roditeljima Zoranu i Mili, razrednoj Jeleni Tomić iz Srednje medicinske škole i naravno mojoj devojci- bio je iskren Miljan Radulj.

Kažu najlepše za kraj a to je upravo Jovana, jedina dama među osvajačima medalja u timu Orlića. Srpska mlada džudistkinja nije krila zadovoljstvo osvojenom medaljom.

-Zaista sam zadovoljna osvojenim odličjem ali nisam zadovoljna kako sam radila. Nisam pokazala ono što mogu naročito u prvom, ali i u meču koji sam izgubila. Ipak veoma sam srećna jer sam uspela da se dignem i da ovo Evropsko prvenstvo krunišem medaljom- rekla je Jovana Stjepanović, bronzana u kategoriji preko 70 kilograma.

Ipak nije bilo lako uspeti da se trijumfuje u konkurenciji najboljih kadetkinja, jer sve su u Rigu došle po jednu od medalja.

-Poznajem sve takmičarke, odlično i znam kako rade ali nekako najjači utisak ipak meč za bronzu u kome sam se borila sa Ukrajinkom koja je teška više od 100 kilograma. Ipak znala sam da ću pobediti. Što sam zamislila to sam i ostvarila.

Stjepanovićeva, trofejna mlada džudistkinja i učenica srednje tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“ u Beočinu nije krila da je već dobila čestitke sa svih strana.

-Predivno iskustvo i zaista hvala svima. Pre svega bih htela da se zahvalim svima iz mog kluba Cement, trenerima, sparing partnerima, drugovima iz reprezentacije kao i Davidu Raduloviću koji je bio sa nama ovde u Rigi i zaista nam je dao izuzetnu podršku i vodio nas kroz ovo takmičenje. Hvala mojoj porodici i svima koji su bili uz mene na mom putu do ove evropske medalje -rekla je Jovana Stjepanović.