Mlade snage Džudo saveza Srbije nastavljaju sa takmičarskim obavezama. Posle vrhunskih rezultata srpskih kadeta na smotri Starog kontinenta održanog u Rigi, prema kalendaru za 2021. godinu, od 9. do 12. septembra, na takmičarsku scenu stupaju juniorke i juniori koji će snage odmeriti na Evropskom prvenstvu u Luksemburgu. 
Pripreme za predstojeće takmičenje, srpske dame, tradicionalno obavljaju na dobro poznatoj lokaciji svim sportistima,  Karatašu 
-Izuzetno sam zadovoljan načinom na koji su devojke prihvatile način rada ovde na pripremama u Karatašu. Odlično treniraju i sve teče po planu i programu. Ovo su završne pripreme za Evropsko prvenstvo u Luksemburgu, za Evropski džudo kup u Sarajevu kao i Gran pri u Zagrebu - istakao je Vladimir Jovičić, trener reprezentacije Srbije.
 Juniorke u sastavu Dunja Mirkov (do 57 kg), Jelena Tasić (do 63 kg), Milica Cvijić (do 78 kg), Sofija Živković (do 70 kg), Milica Mihajlović (do 70 kg) i Andrijana Krtenić do 48 kg od 18. do 28. avgusta treniraju pod stručnim vođstvom Petra Vukotića i Vladimira Jovičića.
-Devojke su revnosne i evo drago mi je da mogu da kažem da iako je bilo naporno, uspele su i izgurale do samog kraja priprema. Imali smo i gošće iz Bugarske što je značilo 13 devojaka na tatamiju. To je bio odličan broj da uspemo da kvalitetno uradimo pripreme -zaključio je Vladimir Jovičić.