Iako je vreme pandemije akcije Džudo saveza Srbije se nesmetano odvijaju i to u skladu sa svim propisanim merama.

U novosadskom Spensu održan je veliki zajednički susret u inkluzivnom džudou. Na tatamiju novosadskog sportskog centra između Džudo klubova Sensei -In iz Sombora i Jedinstvo iz Kačareva. Ovaj treći susret imao je imao za cilj razmenu dosadašnjih iskustva ova dva kluba, ali i uvod u budući takmičarski program u inkluzivnom džudou.

-Susret koji je organizovan pod pokroviteljstvom Džudo saveza Srbije i Vojvodine, klubova Sensei In iz Sobora i Jedinstvo, ŠOSO “Vuk Karadžić“ iz Sombora i organizacije Centra za socijalni rad opštine Kovačica opravdao je sva očekivanja. Komisija za inkluzivni džudo Džudo Saveza Srbije, organizacijom ovog susreta otišla je još jedan korak dalje, jer je više od 30 džudoka inkluzivnog džudoa dobilo medalje i diplome za višegodišnji rad i trud. Takođe, nagrađeni su i svi učesnici u ovoj plemenitoj priči -rekla je Sajonela Krga predsednica Komisije za razvoj i unapređenje džudoa osetljivih grupa Džudo saveza Srbije.

Sada već tradicionalnom susretu u Spensu, prisustvovali su i profesor beogradskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje dr Miloš Mudrić i asistent na predmetu “Džudo i teorija borenja” Iva Bubanja, koji su izrazili veliko interesovanje za ovu granu džudoa.

Na zajedničkom treningu u trenažni rad bile su uključene i džudoke zdravorazvojne populacije, koji su imali ulogu asistenta, te je celokupna atmosfera u sali dobila istinski inkluzivni karater. Milenko Krajnović, penzionisani sudija DŽSS, dao je izuzetni doprinos ovoj akciji, kao arbitar u situacionim borbama.

-Trudimo se da pomerimo svoje granice i svake sportske godine uradimo nešto novo. Celokupna situacija sa pandemijom je dosta planova otkazala ili ih prolongirala te radimo maksimalno koliko nam to uslovi dozvoljavaju. Nadamo se da će naredne godine biti proširena priča o inkluzivnim džudou i na druge regije u našoj zemlji. Takođe se nadamo mogućnostinosti za organizaciju zvaničnog takmičenja kao i odlasku na neko internacionalno takmičenje- istakla je Sajonela Krga predsednica Komisije za razvoj i unapređenje džudoa osetljivih grupa Džudo saveza Srbije.

Zahvaljujući pojedinačnim konkurisanjem na projektima Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinskog sekretertijata za sport, džudokama su obezbeđena sredstva za održavanje ovog susreta.