Srpski reprezentativci potpuno spremno dočekuju Evropsko prvenstvo za mlađe seniore koje ih od 5 do 7. novembra očekuje u Budimpešti.

Boje Srbije na tatamiju Ludovik Arene braniće Andrea Stojadinov ( do 48 kg), Nadežda Petrović ( do 52 kg), Marica Perišić ( do 57 kg), Anja Obradović ( do 63 kg), Jovana Bunčić ( do 70 kg), Nemanja Milić ( do 60 kg), Vuk Elez ( do 81 kg) i Darko Brašnjović ( do 90 kg).

Minule sezone na EP za mlađe seniore u Poreču, srpske dame su nas oduševile. Andrea Stojadinov, Marica Perišić, Nadežda Petrović vratile su se sa bronzanim medaljama.

-Put Budimpešte krenula je ekipa od kojih svaki takmičar može da bude kandidat za medalju. Svi su potpuno spremni za sve što ih očekuje i svakako da se nadamo najboljem- rekao je Nikola Milošević nacionalni trener Džudo saveza Srbije.

Da su Orlići u potpunosti spremni za sve što ih očekuje jasno dokazuju rezultati koje su u minulom periodu postizali. Da u Budimpešti neće biti lako najbolje govori i spisak prijavljenih takmičara.

-Impresivna je lista takmičara koji će se nadmetati u glavnom gradu Mađarske. To su odlični mladi borci koji su učestvovali na Olimpijskim igrama što jasno govori o kvalitetu. Vrhunski nivo svakako poseduju i naši reprezentativci o čemu najbolje svedoče i njihovi rezultati. Kao i uvek idemo polako korak po korak, meč po meč.

Aktuelna situacija sa pandemijom korona virusa dodatno je iskomplikovala i učešće svih takmičara na džudo takmičenjima.

-Na žalost veliki broj provera i dodatno iskomplikovan život svima koji su uključeni u ovaj proces ali važnije od toga je činjenica da smo bar svi sigurni i bezbedni. Testovi na 48 sati, karantin i sve ostalo je samo deo priprema za svako takmičenje ali i pripreme koje vršimo u našoj zemlji. U svakom slučaju zdravlje takmičara i svih ostalih koji učestvuju u procesu zaključio je Nikola Milošević nacionalni trener i kovid menadžer DŽS Srbije.