Andrea Stojadinov još jednom je potvrdila kvalitet na međunarodnoj džudo sceni. Na EP (U23) u Budimpešti ( 38 država, 299 takmičara) srpska šampionka u kategoriji do 48 kilograma osvojila je još jedno zlatno odličje. Da uspeh Džudo saveza Srbije bude još bolji potrudila se i Nadežda Petrović koja je u kategoriji do 52 kilograma osvojila bronzanu medalju. Na korak do odličja bila je i Anja Obradović ( do 63 kg) koja se iz Budimpešte vraća sa plasmanom na peto mesto.

Andrea Stojadinov, evropska šampionka na putu do trona bila je više nego ubedljiva jer je svaku protivnicu pobedila maksimalnim rezulattom – iponom. Pred srpskom šampionkom pale su Mađarice Luca Mamira, Izraelka Tamar Malca kao i Engleskinja Amy Platten u polufinalu. U borbi za zlato Stojadinov nije dala mogućnost za manevar ni odličnoj Ramili Aliyevoj iz Azerbejdžana.

-Presrećna sam naročito jer je ostao žal od prošle sezone kada sam želela da objedinim titule na Evropskom prvenstvu u Poreču, juniorsku i za mlađe seniore. Hvala svima koji su bili uz mene, na mom putu, pre svega porodici, Džudo savezu Srbije, predsedniku Ivanu Todorovu, mojoj Crvenoj zvezdi i predsednicima Stojanu Vujku i Ivanu Bošnjaku -istakla je Andrea Stojadinov.

Nadežda Petrović je u kategoriji do 52 kilograma ponovila uspeh iz minule sezone kada se takođe okitila bronzom. Srpska reprezentativka bila je bolja od Francuskinje Leonie Gonzales u prvom kolu. Belgijalnka Fiona Vanbiesbroeck savladala je Nadeždu Petrović u polufinalu. Ipak u duelu za bronzu, nije bilo dileme Maria Castello Diez (Španija) nije imala rešenje za Nadeždu, čime je osvojena još jedna medalja za bogatu riznicu Džudo saveza Srbije.