Na dobro poznatom mestu, hramu džudoa Sportskom centru Šumice održana je Prva liga Srbije u džudou. Slavili su džudisti Novosadskog DŽK, vicešampionsko zvanje pripalo je Partizanu iz Kikinde, dok su trećeplasirani borci Vojvodine (Novi Sad) i Spartaka ( Subotice).

Prva džudo liga Srbije i ove sezone opravdala je očekivanja ljubitelja ovog olimpijskog borilačkog sporta. Iako tribine nisu bile pune zbog poznatih mera za sprečavanje širenja kovid- virusa, dešavanja sa tatamija SC Šumice, ljubitelji džudoa pratili su preko on-lajn platformi koje je DŽS Srbije ustanovio od početka pandemije.

U polufinalnom meču Novosadski JK bio je bolji od ekipe Spartaka iz Subotice, dok je u finalu savladao Partizan iz Kikinde rezultatom 5:0. Trener pobedničkog kluba, Vladan Tijanić, izrazio je zadovoljstvo zalaganjem svojih takmičara.

- Znači nam mnogo, jer nam je ovo prvo ekipno takmičenje i plasirali smo se u Superligu. Oni imaju važna takmičenja tokom cele godine, ovo je samo još jedno takmičenje u nizu. Naša ekipa je sastavljena od reprezentativaca, kadetskih i juniorskih, uz dva pojačanja došli smo do pobede istakao je Vladan Tijanić, prvi strateg Novosadskog Džudo kluba

Svetislav Vukmirica, trener drugoplasiranog kluba Partizan iz Kikinde, rekao je da je pobeda rezultat predanog rada takmičara i trenera.

- Meni je drago što je opet jedna mlada generacija takmičara pokazala da je spremna za veliku scenu, da se ponovo vraćaju u Superligu, jer tamo je nama i mesto. Podsećam da smo 2006. bili prvaci Srbije, što je malo kome uspelo od klubova koji nisu iz Beograda. Presrećan sam i zadovoljan, bez obzira što je drugo mesto, nama je cilj bio da se vratimo i u tome smo i uspeli. Radimo sistematično, radimo ozbiljno s decom i zaista želimo da im damo sve što je u našoj mogućnosti, a da oni kasnije u većim klubovima nastave svoju karijeru i da ostvaruju vrhunske rezultate.



Rezultati :


Vojvodina (Novi Sad) : Dinamo ( Pančevo) – 4:1 (40:10)

Partizan  (Kikinda)  : Jedinstvo (Kačarevo) – 4:1 (40:10)

Novosadski JK  (Novi Sad) : Vojvodina (Novi Sad) - 5:0 (41:0)

Partizan (Kikinda) :  Spartak (Subotica) – 5:0 (50:0)

V meč

Novosadski JK (Novi Sad) :  Dinamo (Pančevo) – 5:0 (50:0)

VI meč

Spartak (Subotica) : Jedinstvo (Kačarevo) – 3:2 (30:20)

Polufinale

Novosadski JK  (Novi Sad)  : Spartak (Subotica) – 5:0 (50:0)

Partizan (Kikinda) :  Vojvodina ( Novi Sad) - 3:2 (30:11)

Finale

Novosadski JK (Novi Sad) : Partizan (Kikinda) – 5:0 (50:0)