Sve je spremno za još jedan praznik džudoa u Šumicama, Superligu Srbije za seniore i Ekipno prvenstvo za žene. Najbolji klubovi naše države, tradicionalno krajem svake kalendarske godine nadmetaću se za šampionski trofej u ženskoj i muškoj konkurenciji. Protekle sezone, na žalost svih ljubitelja ovog olimijskog borilačkog sporta, zbog dobro poznatih razloga, pandemije virusa covid 19 izostao je tradicionalni sportski događaj kako na domaćoj ali i međunarodnoj sceni. Ipak ove sezone, opet ćemo uživati u majstorijama najboljih srpskih džudista doduše ovoga puta u znatno promenjenim uslovima, sve zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Poštujući sve mere propisane od strane Vlade Srbije i Kriznog štaba, Džudo savez Srbije sprovodi nesmetano sva takmičenja prema važećem kalendaru, a svi koji žele da uživaju u vrhunskom džudou to mogu preko on line platforme koja je aktivna za svako takmičenje. Tako će biti i tokom vikenda kada na borilišta voždovačkog hrama džudoa izlaze najbolji klubovi u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Prema rasporedu Superlige, u subotu od 9 časova snage će odmeravati seniori iz 14 klubova i to branioci titule Crvena zvezda (Beograd), zatim Partizan (Beograd), ODŽK Beograd, Rakovica (Beograd), Žandarmerija (Beograd), 6. Obrenovac (Beograd), Slavija (Novi Sad), Partizan (Novi Sad), Omladinac (Stepanovićevo), Cement (Beočin), Proleter (Zrenjanin), Borac (Novi Sad), Kinezis (Niš) i Niš (Niš). U okviru prvog dana Superlige Srbije predviđeno su svi mečevi do polufinala kao i playout borbe. U nedelju na programu su polufinalni i finalni dueli u Superligi Srbije kada će biti poznat i novi šampion Srbije u najjačem klupskom džudo takmičenju.