Crvena zvezda je novi-stari šampion države. Na Ekipnom prvenstvu za žene, održanom u Sportskom centru „Šumice“ u Beogradu, crveno-bele dame su superiorno odbranile tron. Imale su četiri meča, ostvarile su četiri pobede i okitile se još jednom titulom ekipnog prvaka Srbije. Drugo mesto pripalo je novosadskoj Slaviji, dok su treća mesta zauzeli beogradski klubovi Partizan i Voždovac.

Tokom takmičenja Crvena zvezda je bila dominantna, u četiri kola samo je Slavija uspela da joj „otkine“ jedan meč, sve ostale duele crveno-bele su dobile 5:0.

Na otvaranju Prvenstva Zvezda je odmerila snage sa „večitim rivalom“ i lako stigla do pobede. Usledio je duel sa Slavijom. Novosađanke su jedine uspele da pokvare idealan skor crveno-belih dama, ali od nekog iznenađenja nije bilo ni reči. Do kraja Prvenstva pali su i vršačka Lokomotiva i beogradski Voždovac maksimalni rezultatom 5:0.

Nemanja Nikolić, trener Crvene zvezde nije krio zadovoljstvo novom šampionskom krunom.

- Ovo je naša treća uzastopna titula i veoma sam srećan. Zadovoljan sam kako su devojke odradile takmičenje, pokazale su kvalitetan džudo. Ovo je potvrda dobrog rada u našem klubu na svim nivoima, kako u takmičarskom, tako i u rukovodećem kadru. Velike zasluge za osvajanje novog pehara idu i našem rukovodstvu na čelu sa Ivanom Todorovim. Dominacija na domaćem terenu je potvrđena, ostaje da i na međunarodnoj sceni dokažemo svoj kvalitet

Vladimir Jovičić, trener novosadske Slavije, osvrnuo se na kvalitet Šampionata, ali i na duel protiv Crvene zvezde kojoj je jedino Slavija „otkinula“ jedan meč.

- Drago mi je da su se pojavile neke nove ženske ekipe i nadam se da će ih u budučnosti biti još više. Dve ekipe koje su osvojile treća mesta, Partizan i Voždovac pokazale su da imaju kvalitet da, možda, sledeće godine naprave nešto više. Mi sa Zvezdom imamo taj rivalitet već godinama. Pored tog jednog meča koji smo u duelu sa crveno-belima rešili u svoju korist, još dva su mogla da odu na našu stranu. Ovaj put je bilo u korist Zvezde i ja im čestitam na pobedi. Što se tiče nas, išli smo na titulu, sve ispod toga za nas je neuspeh. Devojke su se, sa druge strane, borile, dale sve od sebe, probaćemo sledeće godine da osvojimo titulu.

REZULTATI

Prvo kolo: Voždovac (Beograd) - Lokomotiva (Vršac) 3:2 (21:20), Partizan (Beograd) – Crvena zvezda (Beograd) 0:5 (0:41). Drugo kolo: Voždovac (Beograd) – Slavija (Novi Sad) 1:4 (10:31) , Lokomotiva (Vršac) – Partizan (Beograd) 1:4 (10:40). Treće kolo: Crvena zvezda (Beograd) - Slavija (Novi Sad) 4:1 (31:10), Voždovac (Beograd) – Partizan (Beograd) 2:3 (20:30). Četvrto kolo: Lokomotiva (Vršac)– Crvena zvezda (Beograd) 0:5 (0:50), Partizan (Beograd) – Slavija (Novi Sad) 2:3 (20:30). Peto kolo: Voždovac (Beograd) – Crvena zvezda (Beograd) 0:5 (0:50) , Lokomotiva (Vršac) – Slavija (Novi Sad) 1:4 (10:40).

Plasman: Crvena zvezda, Slavija, Partizan, Voždovac i Lokomotiva