Reprezentativci Srbije posle bazičnih priprema, nastavljaju sa radom ovoga puta Trening kampu u Tatabanji. Domaćini, Džudo federacija Mađarske, naše severne komšije, na tradicionalni trening kamp pozvali su džudoke iz Austrije, Srbije, Slovenije i Finske.
- Trening kamp u Tatabanji je nešto drugačijeg karaktera nego ono što smo imali prilike da vidimo do sada. Od kada su centralizovali rad u federaciji pod stručnim vođstvom japanskog trenera, sam rad im se znatno promenio. To nije klasičan trening kamp na koji su naši reprezentativci navikli jer je dosta ako možemo reći, rada u japanskom stilu, ima svega, ne samo borbi. Radi se dosta učikomija, sve je postavljeno po principu na kome se insistira u postojbini našeg sporta – rekao je Vladimir Jovičić, nacionalni trener DŽSS.
Rad u Tatabanji prema rečima Jovičića sve učesnike ovog trening kampa izvukao je iz tzv“zone komfora“.
- Svakako vodi se računa o svakom reprezentativcu posebno i u skladu sa njihovim kalendarom i predstojećim takmičenjima dozira se rad na određenim segmentima. Mi smo akcenat dali na na specifičnu pripremu boraca i randori sesije. To znači da poboljšavamo njihovu specifičnu kondiciju i tehničko- taktičke kapacitete rekao je Vladimir Jovičić.
Srpske džudiste već za nekih deset dana očekuje naredni ispit na GS čiji će domaćin od 17 do 19 februara biti Tel Aviv.