Po predlogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina po prvi put i u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, osnovano je novo odeljenje, Sportska jedinica. Ministar Aleksandar Vulin u nastavnom centru Makiš uručio je rešenja prvim pripadnicima novoformirane jedinice, među kojima su i naši džudisti, reprezentativci Srbije, Boško Borenović i Filip Jovanović.
Ministar Aleksandar Vulin je ovom prilikom istakao da su država Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeni razvoju sporta i da je prethodnih godinu i po dana intenzivno ulagano u razvoj sporta u policiji. On je istakao da će Sportska jedinica zasigurno doprineti još većoj afirmaciji i popularizaciji sporta u okviru policije, ali i u okviru čitavog srpskog sporta.
- Naš primarni cilj je da uspostavim održivi sistem sporta u policiji, koji će biti integralni deo nacionalnog sporta. Svakom pripadniku Sportske jedinice biće omogućeno da se priprema i trenira na adekvatan način uz najbolje uslove za rad, napredak i razvoj. Daćemo svoj pun doprinos kako bi ste postizali vrhunske rezultate na domaćim ali i međunarodnim takmičenjima. Uveren sam da ćete u narednom periodu sa uspesima na sportskom polju i medaljama, obradovati i MUP, baš kao čitavu državu Srbiju - poručio je ministar Vulin u Makišu i dodao. - Zahvaljujući ekonomskog napretku države i podršci koje imamo od strane predsednika Vučića, Ministarstvo unutrašnjih poslova je sada u prilici da sport učini dostupnim svim svojim pripadnicima. Hoću da sport bude dostupan svakom mom policajcu.
Ministar Vulin, uz koga su u Makišu bili pomoćnik ministra Vladimir Ilić, državni sekretar Bojan Jocić i mnogi drugi, iskoristio je priliku da se posebno zahvali Olimpijskog komitetu Srbije, Sportskom savezu Srbije kao i nacionalnim savezima.
Na ovom događaju najavljeno je i osnivanje Asocijacije sporta policije Srbije.