Džudisti Partizana, trijumfovali su na Prvenstvu Srbije za juniore održanom u hramu srpskog džudo sporta, dvorani Šumice. U konkurenciji 65 takmičara (93 u muškoj i 72 u ženskoj konkurenciji) iz 57 klubova, epitet najboljeg kluba pripao je ekipi iz Humske 1 koji su osvojili 45 bodova – dva zlata, četiri srebra i tri bronze. Cement iz Beočina je bio drugi sa 22 boda (3 -0-0), dok je niški Kinezis osvojio treće mesto sa 19 bodova (2- 0-1).
Stevan Stojanović trener Partizana nije krio zadovoljstvo odličnim rezultatom svojih izabranika.
-Malo je reci da smo zadovoljni učinkom na Prvenstvu Srbije za juniore. Istakao bih da smo izuzetno ponosni na ovu sjajnu generaciju Partizanovih dzudista. Partizan je jos jednom dokazao da ima najkvalitetniji muški i ženski tim u Srbiji. Nešto se sjajno dešava u našem klubu, čitav period unazad beležimo samo vrhunske rezultate kako na domaćoj tako i na medjunarodnoj sceni. Rad i energija koju posedujemo naši takmičari uzvraćaju nam višetruko, svaku kap znoja i truda koji smo ulozili istakao je Stevan Stojanović.
U Južni Banat, tačnije u Kačarevo, u riznicu DŽK Jedinstvo, odlazi zlatna medalja koju je osvojio Rastko Anđelović u konkurenciji do 60 kilograma.
- Borbe su bile izuzetno zahtevne i teške. Dobro sam se pripremio za ovo takmičenje tako da su i borbe išle očekivanim tokom. Sad se okrećemo narednim izazovima, Evropskim kupovima.
Srđan Antelj iz DŽK Cement iz Beočina trujumfovao je u kategoriji do 66 kilograma.
- Zadovoljan sam današnjim izdanjem jer sam se vratio posle pauze zbog povrede. Sad mi ostaje da se pripemam za ono što me očekuje, a to su izazovi na evropskoj sceni kroz Kupove i šampionat Evrope.
Član šampionske ekipe Partizana je i zlatni Aleksandar Petrovski koji je trijumfovao u konkurenciji do 73 kilograma.
- Kategorija je bila veoma jaka, dosta dobrih boraca. U mojoj kategoriji su bila trojica takmičara iz Partizana i svi smo se našli na postolju što je potvrda kvalitetnog rada u klubu, što je zasluga naših trenera. U narednom periodu me očekuju Evropski kupovi i priprema za Evropsko prvenstvo.
Šampion u diviziji do 81 kilograma je Velimir Kosović iz Cementa (Beočin).
- Ovo mi je treća tizula u nizu, a pet ukupno u različitim kategorijama. Mečevi su bili odlični. Zahvalio bih se protivnicima jer nije bilo ni malo lako ali zato mi je ova titula još draža. U narednom periodu očekuju me završne pripreme za Evropsko prvenstvo kao i učešće na Kupovima.
Milan Bulaja iz Proletera (Zrenjanin) okitio se zlatnom medaljom u kategoriji do 90 kilograma.
- Zadovoljan sam kako sam radio. Došao sam rasterećen, nisam imao nikakav pritisak i stigao sam do zlata. Sad me očekuju pripreme za dva Evropska kupa i Evropsko prvenstvo.
Nišlije su bile neprikosnovene u kategorijama do 100 i superteškoj kategoriji. Aleksandar Stojkov iz Kinezisa pozlatio se u kategoriji do 100 kilograma.
- Ovo mi je treća godina u juniorskoj konkurenciji i treće zlato. Ovo je bilo do sada najteže takmičenje, došlo je dosta novih, kvalitetnih džudista.
Andrija Stošić iz Kinezisa šampionski je završio učešće na Prvenstvu Srbije za juniore (preko 100 kg)
- Kategorija je bila dobra, borbe su protekle kako sam planirao, ispoštovao sam dogovor sa trenerom i stigao do zlata- bio je iskren Andrija Stošić.
Posle bronze osvojene u seniorskoj konkurenciji, mlada Mina Gačić iz Crvene zvezde (do 48 kg) potvrdila je kvalitet i među juniorima
- Drago mi je što sam osvojila ovu medalju, nisam očekivala. Mečevi su tekli kako treba, sve u svemu sam zadovoljna rezultatom.
Nikolina Nišavić mlada šampionka i članica najboljeg kluba na prvenstvu Srbije za juniore trujumfovala je u kategoriji do 52 kilograma.
- Zadovoljna sam današnjim mečevima na Prvenstvu. Ovo mi je treća zlatna juniorska medalja i nadam se sličnim rezultatima u nastavku. Već naredne nedelje idem na Evropski kup koji se održava u Dubrovniku i nadam se da će proteći uspešno, baš kao i ovo takmičenje.
Teodora Ćopić (do 57 kg) članica Radničkog iz Beograda, istakla je da ova zlatna medalja za nju ima posebnu važnost.
- Iza mene je turbulentan period, promenila sam klub, zato je ovo zlato posebno važno. Zadovoljna sam kako sam radila danas i zahvalila bih se treneru Davidu Raduloviću koji je uvek uz mene, kao i klubu i porodici. Danas su svi mečevi bili teški, svi treniraju, svi napreduju.
Sa tri ipona mlada Dunja Mladenović iz Proletara pozlatila se u konkurenciji do 63 kilograma.
- Još uvek sam kadetkinja i zato sam posebno zZadovoljna današnjim rezultatom. Konkurencija je bila jaka, bilo je dosta dobrih takmičarki. Imala sam tri borbe, tri ipona, ali su sve rivalke bile odlične, borbe su bile naporne, ali sam se izborila, osvojila zlato i izborila se za mesto u reprezentaciji kao kadetkinja.
Milica Mihajlović članica DŽK “Institut za džudo” slavila je u konkurenciji do 70 kilograma.
- Takmičenje je proteklo dobro, sve je teklo onako kako smo i očekivali. Zahvalila bih se trenerima Nikoli Nikoliću i Nini Dangubić i sparing partner Andriji Ratkoviću što su mi pomogli da se što bolje pripremim. Ostaje da nastavim u istom ritmu i na takmičenjima koja me očekuju.
Još jedna zlatna medalja otišla je u riznicu Cementa iz Beočina. Jovana Stjepanović trijumfovala je u diviziji do 78 kilograma.
- Zadovoljna sam učinkom, borbe nisu bile toliko teške, naporne. Ovo je samo priprema za evropski program. Srećna sam što sam treću godinu zaredom juniorski šampion Srbije, a i dalje sam kadet.
Katarina Orlović džudistkinja Rume, bila je najbolja na Prvenstvu Srbije za juniore u konkurenciji preko 78 kilograma.
- Zadovoljna sam i rezultatom i time kako sam odradila mečeve. Konkurencija je bila odlična, kao i uvek i drago mi je što sam osvojila zlato.
OSVAJAČI MEDALJA
Juniori do 60kg, zlato: Rastko Anđelović (Jedinstvo). Srebro: Aleksa Nikolić (Niš). Bronze: Luka Popović (Makikomi), Dušan Kežić (Kinezis). Do 66kg, zlato: Srđan Antelj (Cement). Srebro: Ivan Ložajić (Niš) Bronze: Marko Lojančić (Rakovica), Aleksa Đurović (Dinamo). Do 73kg, zlato: Aleksandar Petrovski (Partizan BGD). Srebro: Vasilije Grujičić (Partizan BGD). Bronze: Aleksandar Rajčić (ODŽK), Bogdan Veličković (Partizan BGD). Do 81kg, zlato: Velimir Kosović (Cement). Srebro: Boris Rutović (Trudbenik). Bronze: Ognjen Trogrlić (Sirmijum) i Stefan Zubović (Slovan). Do 90kg, zlato: Milan Bulaja (Proleter). Srebro: Bogdan Švonja (Vojvodina). Bronze: Ognjen Pavlović (Rakovica), Vojin Mandić (Partizan BGD). Do 100kg, zlato: Aleksandar Stojkov (Kinezis). Srebro: Stefan Simić (Sloven). Bronze: Zoran Milenović (ODŽK) i Vasilije Jovović (Crvena zvezda). +100kg, zlato Andrija Stošić (Kinezis). Srebro: Vuk Bogavac (Crvena zvezda). Bronze: Petar Nikolin (Filoktet), Obren Antić (Bor).
Juniorke, do 48kg zlato: Mina Gačić (Crvena zvezda). Srebro: Iva Milošević (Rakovica). Bronze: Teodora Banovački (Crvena zvezda), Dejana Kerkez (Sirmijum). Do 52kg, zlato:Nikolina Nišavić (Partizan BGD). Srebro: Anja Stevanović (Vinča). Bronze: Anja Kostić (Trudbenik Kortega), Danijela Jevtić (13.maj). Do 57kg, zlato: Teodora Ćopić (Radnički). Srebro: Sara Jocić (DŽudoka) Bronze: Milica Sekulović (Tamiš), Nađa Iličin (Partizan KI). Do 63kg, zlato: Dunja Mladenović (Proleter). Srebro: Kristina Nišavić (Partizan BGD). Bronze: Dunja Mirkov (Voždovac), Dunja Sadiku (Partizan BGD). Do 70kg, zlato: Milica Mihajlović (Institut za džudo). Srebro: Jana Dugonjić (Partizan BGD) . Bronze: Valentina Gagić (Ruma), Jovana Čakarević (Voždovac). Do 78kg, zlato: Jovana Stjepanović (Cement). Srebro: Dara Stojković (ODŽK), Bronze: Anđela Lešević (Partizan KV) i Teodora Aritonović (Bor). +78kg, zlato: Katarina Orlović (Ruma). Srebro: Anastasija Bogdanović (Partizan). Bronze: Katarina Trećaković (Sirmijum) i Teodora Đorđević (Goč).