Zlato i bodovi za Rio

 

Marko Vukićević reprezentativac Srbije u konkurencije do 66 kilograma  ove godine u Šumicama brani tron osvojen minule sezone na Evropskom seniorskom džudo kupu „Srbija openu“.

-Odbrojavam do početka takmičenja. Minule sezone sam zaista ostvario odličan uspeh. Osvojio sam zlatnu medalju i za vikend  branim titulu. Najbolji u mojoj konkurenciji će biti u Beogradu –bile su prve reći Marka Vukićevića.

U sportskoj javnosti poznat kao odličan džudista, borac koji ostavlja srce na strunjači. O tome najbolje govore njegovi rezultati. Višestruki prvak države i Balkana, Vukićević je  pre samo dve nedelje u Sofiji dao pun doprinos reprezentaciji Srbije u  osvajanju zlatne medalje   na ovom takmičenju.

-Džudo publika zna šta može od mene da očekuje. Nikad ne kalkulišem već se uvek  trudim da pružim maksimum. Iz te moje želje nastaju i dobra bacanja i sve ono što publika voli da gleda i u čemu uživa. Ipak iza svega stoji ogroman rad i odricanje.

Njegov rad i istrajnost materijalizovali su se u još jednoj medalji,  bronzanom odličju na Evropskom prvenstvu 2014 u Vroclavu.

-Još jedna medalja koju branim ove godine. Zaista sam zadovoljan kako sam radio i jer se najzad sve ono što radite godinama i što volite dobija svoj oblik i boju, bronzana medalja. Ipak želja svakog sportiste je da medalja bude zlatne boje –priznao  je kroz osmeh Marko Vukićević, prvotimac  ODŽK  Beograda.

San svakog sportiste je i učešće na Olimpijskim igrama. Džudisti će imati priliku da sakupe vredne bodove za odlazak u Rio i na Evropskom seniorskom kupu „Srbija open“  ovog vikenda u Šumicama.

-Trenutno sam u normi ali ne i na spisku 22 izabranih. Ipak vremena još ima i zato želim da sada na Evropskom seniorskom džudo kupu odbranim zlato, kako bih osvojio vredne bodove.  Neće biti lako jer je konkurencija još i jača u odnosu na minulu sezonu . Upravo zato pozivam sve ljubitelje džudoa da dodju i podrže reprezentativce Srbije u osvajanju bodova za Rio istakao je Marko Vukićević.