Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Republike Srbije, svečano je otvorio  peto izdanje Evropskog seniorskog džudo kupa “Srbija open” .

-Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da otvorim, sada već tradicionalni, Evropski džudo kup. Drago mi je što je prepoznat značaj ovog sportskog događaja koji se održava petu godinu u nizu  u našem glavnom gradu.Izuzetno mi je zadovoljstvo što imamo priliku da u Srbiji okupimo elitu olimpijskog borilačkog sporta. Ovo takmičenje je velika stvar za džudo u Srbiji, s obzirom na to da ćemo u Beogradu narednih dana gledati borbe džudista i džudistkinja iz čak 27 država.Smatram da je za srpske takmičare ovo sjajna prilika da na domaćem terenu odmere snage sa najboljim borcima iz Evrope i sakupe bodove za predstojeće OI u Riju. Nadam se da ćemo imati priliku da vidimo neke nove talente iz naše zemlje i buduće osvajače medalja- rekao je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Republike Srbije.

U ime Džudo saveza Srbije učesnike Evropskog seniorskog džudo kupa “Srbija open” pozdravio je Ivan Todorov prvi čovek DŽS Srbije.

-Drago mi je da ispred Džudo saveza Srbije mogu opet da vas pozdravim u Beogradu. Ispunili smo obećanje koje smo dali pre osam godina kada smo organizovali prvi “Srbija open”. Ovo je osmi “Srbija open”  peto jubilarno izdanje Evropskog seniorskog džudo kupa. Ponosni smo jer smo uspeli  da svake godine u isto vreme Beograd bude centar džudo zbivanja  i domaćin takmičenja pod pokroviteljstvom Evropske džudo unije. Ipak svega ovoga ne bi bilo bez ogromne podrške i pomoći Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije. Opravdali smo poverenje i Beogradu  doneli  ozbiljno takmičenje na kome su snage odmeravali osvajači  evropskih, svetskih i olimpijskih medalja-istakao je u pozdravnoj reči Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

Pavel Jasenovski, još jednom je ispred EDŽU istakao zahvalnost domaćinima na odličnoj organizaciji

U ime Evropske džudo unije želim da se zahvalim gospodinu Ivanu Todorovu I  Džudo savezu Srbije na odlično organizovanom Evropskom seniorskom džudo kupu. Uostalom ove godine ste na najbolji način ostvarili kontinuitet najviših standarda u organizaciji –istakao je Pavel Jasenovski