Na stadionu Fejnorda u Roterdamu, svečano je otvareno Svetskog prvenstvo policajaca sportista. Više od 10.000 sportista pripadnika policijskih snaga iz čak 70 zemalja takmičiće se u 50 sportskih i 12 vatrogasnih disciplina. Srpska ekspedicija broji 14 članova i snage će odmeriti u pet sportova.

Ministar Aleksandar Vulin ispratio na put naše predstavnike, poželevši im puno uspeha. Svi su uvereni da će ostvariti dobre rezultate.

Prvi na borilišta izlaze rvači, a njih će predvoditi kao trener, proslavljeni rvač Davor Štefanek.

Boje Džudo saveza Srbije brani policajac Boško Borenović,član našeg nacionalnog tima, koji će kao i uvek I na ovom takmičenju pružiti maksimum i jurišati na medalju u tradicionalno, odličnoj konkurenciji do 90 kilograma.

Narednih dana mnogo se očekuje od karatistkinje Brankice Negovanović, koju će ovoga puta u ulozi trenera voditi naš proslavljeni takmičar Slobodan Bitević. Tekvondistkinja Nadica Božanić sigurna je da može do medalje, a nju će u mečevima voditi najbolji trener sveta Dragan Gale Jović.

Najbrojnija je ekipa strelaca, koji nastupaju u IPSC streljaštvu. Predvodi ih jedan od najboljih strelaca sveta u ovoj disciplini Ljubiša Momčilović a nastupaće i Snežana Momčilović, Aleksandar Maričić i Dragan Čaćić.