Evropski seniorski džudo kup „Srbija open” koji je održan po peti jubilarni put  u organizaciji  Džudo saveza Srbije i DŽK Crvena zvezda, položio je ispit, čemu su posvedočile pohvale učesnika, publike u Šumicama i predstavnika Evropske džudo uije.

-Posle dugog takmičarskog dana ocena za organizatora je svakao najviša moguća. Ako mogu da to objasnim džudo rečnikom čista desetka –ipon rekao je Pavel Janeovski, sportski direktor EDŽU.

Spektakl su upotpunile medalje koje su osvojili srpski džudisti, tako da se može s pravom konstatovati da je Beograd još jednom  opravdao očekivanja kada je u pitanju organizacija.

Imajući u vidu ocene i utiske koji su došli od visokih predstavnika Evropske džudo unije, prvi čovek Džudo federacije Srbije, Ivan Todorov ne krije zadovoljstvo urađenim.

-Pre svega želim da se zahvalim čitavom timu kao i pravoj maloj armiji volontera koji su pomagali u organizaciji Evropskog seniorskog džudo kupa. Medalje i rezultati su veoma važan aspekt  a Srbija se može pohvaliti i sa pet medalja. Drago nam je da smo i ove godine ugostili  veliki broj domaćih i gost iju iz inostranstva koji su uživali u odličnom takmičenju rekao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

Ivan Todorov posebno je naglasio odličan nivo suđenja na Evropskom seniorskom džudo kupu.

-Bilo je zaista odlično a naročito zbog toga jer  se tokom takmičenja odvijao i ispit za B licence. Zaista nam je kao domaćinima bilo zadovoljstvo jer smo imali tako puno gostiju. Takođe nastavili smo sa odličnim medijskim predstavljanjem Evropskog seniorskog džudo kupa. Najvažnije je da smo kao sport  bili u fokusu interesovanja štampanih i  elektronskih medija uz naravno i  popularne društvene mreže.  Ovaj događaj je izrastao u stabilan Evropski kup. Naša organizacija je dokazala da odlično može da iznese najrazličitije zadatke- zaključio je Ivan Todorov.