Zvezdini mladi džudisti trijumfovali su na Prvenstvu Srbije za mlađe dečake i devojčice koje je održano u Sportskom centru Šumice u Beogradu sa osvojena dva zlata, srebrom i dve bronze i tri peta mesta u generalnom plasmanu. Na vicešampionskoj poziciji su odlični mladi takmičari DŽK Džudoka iz Beograda, koji su u svoju riznicu dodali dva zlata, srebro i dve bronze. Ekipa Rakovice ostvarila je plasman na treće mesto sa osvojenih dve zlatne medalje i tri bronzane.

Jelena Tanackov iz DŽK Lokomotiva nova je šampionka Srbije u kategoriji do 32 kilograma nije krila zadovoljstvo postignutim rezultatom i objasnila kakav je bio finalni meč.

-Bacila sam protivnicu na vazari. Zapravo smo obe pokušale da bacimo istu tehniku. Ipak ja sam uspela da je bacim, ona se okrenula, ali ja sam uspela da reagujem i da je okrenem i bacim na vazari

U konkurenciji do 36 kilograma trijumfovala je Božana Jovanović iz Džudo kluba Turija.

-Srećna sam jer sam osvojila zlatnu medalju, moja omiljena tehnika je harai otoši i na ovom Prvenstvu sam sa njom pobedjivala.

 Mila Dragojlović osvojila je zlato u konkurenciji do 40 kilograma.

U finalu mi je bila najteža borba, borile smo se do zlatnog boda. U poslednjoj sekundi sam je bacila na vazari.

Odlična Teodora Stajčić (do 44 kg) pobrinula se za još jedno vredno odličje za Džudo i sambo klub Hajime iz Obrenovca.

Ponosna san na sebe i mislim da je ovo nešto najbolje što sam mogla da uradim u ovom uzrastu. Verovala sam, prvenstveno u sebe. Treneri su verovali u mene, to mi je pružilo veliku podršku. Drago mi je da sam i finale završila bez greške kao i sve mečeve do tada.

Na Ub odlazi šampionska titula koju je u konkurenciji do 48 kilograma osvojila Sara Popadić, iz DŽK ,,13.maj“ Ub.

-Iako imam iskustva na turnirima, danas je bilo teže nego inače. Prve dve borbe su mi bile malo lakše, ali u finale je bilo abš teško jer je i protivnica bila odlična. Do zlata sam došla zahvatom.

Jovana Virag odlična takmičarka DŽK Turija trijumfovala je u konkurenciji do 52 kilograma.

-Pratila sam sve takmičarke i znala sam da ću pobediti. Kategorija nije bila teška najviše zato jer sam slušala trenera. On mi je govorio šta da radim. Srećna sam jer sam osvojila zlatnu medalju.

U Obrenovac tačnije u trofejni Džudo klub Fajter odlazi titula šampiona za kategoriju do 56 kilograma koju je osvojila odlična Tamara Čubrilo.

-Konkurencija je bila dobra ali sam uspela i pobedila sam. U finalnom meču sam radila sa protivnicom sa kojom se već dugo borim i koju odlično poznajem. Meč nije dugo trajao i bacila sam je na ipon.

Nikolina Ivanović iz DŽK Mladost Carina iz Smedereva, trijumfovala je u konkurenciji preko 56 kilograma.

-Iskreno, zadovoljna sam. Srećna sam i ponosna zato što sam na postolju. Finale je bilo jako, protivnica, Anrea Janjić odličan protivnik.

Vid Vidaković takmičar DŽK Rakovica trijumfovao je u konkurenciji do 30 kilograma.

-U finalu je bilo dosta dobro, puno ljudi mi je čestitalo, finalista koji se borio sa mnom je bio veoma dobar.

Trofejni klub Partizan iz Novog Sada dobio je još jednog šampiona države. Uroš Novaković trijumfovao je u konkurenciji do 34 kilograma.

-Kao prvak u svojoj kategoriji se osećam savršeno, to sam i očekivao. Bacio sam protivnika na vazari i onda sam uhvatio u zahvat i pobedio ga. Zahvaljujući trenerima Veselinu Novakoviću i Novaku Novakoviću, uspeo sam da osvojim zlatnu medalju.

Odlični Boban Avramović takmičar DŽK Džudoka, osvojio je zlato u konkurenciji do 38 kilograma.

-Finale je bilo dosta teško, ja sam ušao i prevrnuo sam i uhvatio u zahvat. Protivnika sam držao u zahvatu 20 sekundi i došao do zlatne medalje.

Titulom Šampiona Srbije u konkurenciji do 42 kilograma okitio se Aleksandar Štajnfeld, džudista kluba Mija & Zorka iz Subotice.

-U finalu mi je bila najteža borba, srećan sam jer sam uspeo da osvojim zlatnu medalju.

U riznicu u Ljutice Bogdana otišla je još jedna zlatna medalja koju je osvojio Strahinja Manojlović u kategoriji do 46 kilograma.

-Sve je bilo odlično, zadovoljan sam. Borbe nisu bile toliko teške, ali finale je bilo nešto drugo. Želeo sam tu zlatnu medalju i uspeo sam.

Odlični mladi takmičar Luka Jovanović (do 50 kg) pobrinuo se da DŽK Džudoka uvrsti još jedno zlatno odličje u bogatu klupsku riznicu.

-Borba u finalu mi je bila teška, i najteža borba je bila u finalu sa Lukom Mačkićem. Uspeo sam i uhvatio ga u zahvat.

Iz Beograda sa Prvenstva Srbije za mlađe dečake i devojčice Uroš Jalić takmičar Cementa iz Beočina vratio se sa najvažnijim trofejom. Titulom šampiona u kategoriji do 55 kilograma.

-U finalu je bilo dobro, čestitam mom drugu Veljku Miškoviću na odličnoj borbi. Ipak drago mi je da sam uspeo da osvojim zlatno odličje.

Sve navijače trofejnog DŽK Žandarmerija oduševio je mladi Bogdan Vučković koji se okitio zlatnom medaljom u kategoriji do 60 kilograma.

-Borba u finalu je bila sa mojim drugom iz Niša. Bacio sam ga pa sam posle toga meč rešio zahvatom. Zadovoljan sam rezultatom jer sam puno trenirao cele godine.

Andrej Anastasov iz ODŽK Beograda okitio se titulom šampiona Srbije u kategoriji do 66 kilograma.

-Super se osećam, prvak sam države. U finalu je bilo teško ali sam na kraju pobedio, što je najvažnije.

Šampion Srbije u diviziji preko 66 kilograma je odlični Ilija Vuković član Rakovice.

-Pre nego što sam ušao u meč imao sam tremu. Međutim kada sam ušao u borilište sve je prestalo. Samo sam razmišljao kako da pobedim. Bilo je teško da dođem do ovog rezultata, ali vredelo je.