Zvezdine dame odbranile su šampionsku titulu Ekipnog prvaka Srbije pred punim tribinama Sportskog centra Šumice u Beogradu. U odlučujućem meču sa odličnom ekipom Slavije (Novi Sad) crveno bele šampionke slavile su 3:2. Ovim trijumfom Zvezdine džudistkinje još jednom su pokazale zašto su već godinama neprikosnovene. Šampionska ekipa u sastavu Nadežda Petrović, Marica Perišić, Teodora Ćopić, Tea Tintor, Dunja Vukićević, Dunja Sadiku, Milica Mihajlović, Milica Žabić, Milica Jovanović, Teodora Banovački, Ekatarina Poznanović i Đurđina Radmilović pod stručnim vođstvom trenera Nikole Nikolića i ove godine demonstrirala je dominaciju na domaćoj takmičarskoj sceni. Zvezdine džudistkinje ubedljivo su savladale ekipe Proletera (Zrenjanin) 4-1, Voždovca (Beograd) 5:0 a zatim i tim večitih rivala, odličnu ekipu Partizana (Beograd) 5: 0. U duelu za zlatno odličje u izuzetno zanimljivom i neizvesnom meču sa Slavijom iz Novog Sada slavile su Beograđanke 3:2.

Odlična atmosfera u crveno belom timu jasno se videla i na tatamiju o čemu svedoči i kapiten Zvezdinih dama, Milica Žabić.

-Odlično smo se sve borile i zaista smo srećne jer smo već tri godine na tronu a dobro je poznato koliko je teško zadržati se na samom vrhu. Za nas je ovo odličan uvod u narednu nedelju, kada će se ženskim tim Džudo kluba Crvena zvezda priključiti muškom i po prvi put učestvovati na Ligi šampiona. Svi ovi rezultati ne bi bili mogući bez izuzetne podrške koju imamo od naših predsednika, Stojana Vujka i Ivana Bošnjaka kao i počasnog predsednika DŽK Crvena zvezda, Ivana Todorova -istakla je Milica Žabić, kapiten ženske ekipe Džudo kluba Crvena zvezda.

Nikola Nikolić trener i sportski direktor tima iz Ljutice Bogdana nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.

-Još jednom smo pokazali kvalitet i uprkos izuzetno napornoj sezoni. Odlično su se pokazale kako naše iskusne takmičarke tako i naše kadetkinje koje smo ove sezone prvi put izveli na ovo elitno takmičenje. Treba imati u vidu da naše takmičarke svake nedelje učestvuju na takmičenjima na međunarodnoj sceni, ali su devojke su jasno pokazale stav i motivaciju da na najbolji način još jednom, I to treći put u nizu odbrane tron ekipnog šampiona Srbije zaključio je Nikola Nikolić.

Zvanje vicešampionki Srbije pripalo je odličnim džudistkinjama Slavije. Novosađanke su odlučujućem meču pokazale zašto su godinama u vrhu domaće takmičarske džudo scene.

- Zaista smo na ovom tamičenju snage odmeravali sa odličnim ekipama, a gledaoci su mogli da uživaju u vrhunskim mečevima. Dostojanstveno smo prezentovali naš klub. Imali smo odličan nastup iz meča u meč. Imali smo šansu u finalu, vodili smo. Ove godine to nismo iskoristili, nadam se da ćemo to sledeće sezone iskoristiti, da budemo bolji. Kako je džudo individualni sport, ostaje da ispunjavamo svoje reprezentativne obaveze i da hrlimo nekim evropskim ii svetskim medaljama – rekao je Petar Vukotić, trener Džudo kluba Slavija.

Milica Cvijić kapiten Džudo kluba Slavija istakla je odličnu atmosferu među devojkama, kao i činjenicu da su bile vrlo blizu osvajanja trofeja Ekipnog prvenstva Srbije.

- Bilo je teško doći do ovog odličja,ostaje žal za zlatom. Kao i u svakoj borbi, tako i u ekipnom prvenstvu ima mnogo teških mečeva. Nijanse odlučuju u borbama, ali uvek postoji odlučujući meč. Uvek treba imati snage i strpljenja za taj odlučujući meč. Najbitnije je jedinstvo i sloga u timu, jer je to od presudnog značaja, tada morate da date 150 odsto od sebe i da ginete za tim – rekla je Milica Cvijić.

Rezultati, seniorke: Partizan – Voždovac (Beograd) 4:1, Crvena zvezda - Voždovac 5:0; Proleter Zrenjanin - Voždovac Beograd 5:0, Voždovac Beograd - Slavija Novi Sad 0:5; Proleter – Crvena zvezda 1:4, Proleter -Slavija 1:4, Partizan -Slavija 2: 3, Proleter Partizan 1:4, Crvena zvezda – Partizan Beograd 5:0,Crvena zvezda – Slavija Novi Sad 3:2;