Za crveno bele džudiste nema odmora. Tek što su završili učešće u najjačem domaćem klupskom takmičenju, Superligi Srbije, gde su po treći put odbranili tron, ekipa Crvene zvezde učestvuje u Ligi šampiona, elitnom klupskom džudo takmičenju čiji je domaćin ove godine Gruzija. Ekipa DŽK Crvena zvezda, aktuelni vicešampioni ovog takmičenja iz Pariza minule sezone, u grad Gori, koji će ugostiti najbolje timove Lige šampiona stigli su sa neskriivenim ambicijama.

-Na ovogodišnje izdanje Lige šampiona stigli smo kao drugoplasirani na rang listi Evropske džudo unije, što najbolje govori o našim dosadašnjim rezultatima. Sa srebrom iz Pariza prošle sezone i dve bronze, sasvim sigurno da su nam ambicije jasne. Uvereni smo da ćemo ako i uvek pružiti maksimum na tatamiju - istakao je Milan Vujko, direktor DŽK Crvena zvezda.

Aktuelni vicešampioni Evrope na tatami Palate sportova u Goriju izlaze u sastavu Strahinja Bunčić, Filip Jovanović, Marko Sarić, Nemanja Majdov, Rustam Orujev, Said Molaei, Bojan Došen i Temur Rakhimov sa trenerima Vladimirom Jovičićem, Ljubišom Majdovim i Davidom Radulovićem. Ženski deo ekipe predvođen Milicom Žabić, zatim Nadežda Petrović, Marica Perišić, Tea Tintor, Andreja Leški, Đurđina Radmilović, Teodora Ćopić i Anka Pogačnik u Gruziji sa trenerima Nikom Nikoličem, Andrijom Đurišićem i Nemanjom Nikolićem debitovaće na na elitnom klupskom takmičenju.

–Svi klubovi su došli u izuzetno jakim sastavim i kao i uvek neće biti lako. Naš cilj je dobro poznat. Uvereni smo da ćemo na najbolji način kao i uvek braniti boje Crvene zvezde i predstavljati našu Srbiju na međunarodnoj sportskoj sceni rekao je Vladimir Jovičić, šef stručnog štaba, DŽK Crvena zvezda.

Početak takmičenja u Ligi šampiona zakazana su za 10 časova po lokalnom vremenu.