Kanjiža je i ove godine bila domaćin arbitrima Džudo saveza Srbije. Redovno godišnje okupljanje sudija na tradicionalnom seminaru, održano je pred početak takmičenja u 2023. godini.

Pod vođstvom Bogdana Šuice predsednika sudijske komisije DŽS Srbije i supervizora seminara, kao i predavača Vladana Gačića, Svetozara Otića i Siniše Škrbića, nosilaca internacionalnih zvanja, 60 arbitara iz cele Srbije tokom dva dana ( od 27. 01. do 29. 01.) radilo je na analizi najrazličitijih situacija na tatamiju.

-Sve ovo je jako važno za proces podizanja nivoa kvaliteta organizacije takmičenja. Imajući u vidu da je pred nama dugačka sezona, izuzetno je važno da se podsetimo svih važnih segmenata, kao i da razjasnimo sve eventualne sporne ili nejasne situacije. U skladu sa tim, radili smo na analizi najčešćih problema sa kojima se sreću sudije. Svi učesnici seminara prošli su pregled i analizu primera sa seminara iz Portugala prošle godine, kao i rešavanje i analizu rezultata pismenog testa kada su u pitanju džudo pravila. Pred nama je nova takmičarska džudo sezona a imajuću iskustva sa seminara uveren sam da smo uradili sjajan posao- istakao je Bogdan Šujica, predsednik sudijske komisije DŽSS.