Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije, dobitnik je Majske nagrade za životno delo koju Sportski savez Srbije tradicionalno dodeljuje svake godine najzaslužnijim sportistima, sportskim savezima, organizacijama, sportskim stručnjacima i novinarima.

Na svečanosti održanoj u velikoj sali opštine Stari grad, u prisustvu ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića najveće društveno-sportsko priznanje u Srbiji prvom čoveku Džudo saveza Srbije uručio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

-Hteo bih da zahvalim Sportskom savezu Srbije na odličnoj organizaciji, predsedniku Štefaneku, kao i komisiji koja mi je dodelila ovo veliko društveno priznanje. Hteo bih da zahvalim i Džudo savezu Srbije, Sportskom društvu Crvena zvezda i Olimpijskom komitetu koji su me predložili za ovu nagradu – rekao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije i počasni predsednik Džudo kluba Crvena zvezda.

Ivan Todorov nekada i sam vrhunski reprezentativac naše zemlje, uspešan trener i sportski radnik, decenijama uspešno vodi srpsku džudo porodicu. O njegovom ugledu na međunarodnom planu najbolje govore važne funkcije koje obavlja u Evropskoj džudo uniji i Međunarodnoj džudo federaciji. Ivan Todorov je ambasador Srbije u Mađarskoj.

 Majska nagrada čiji je ponosni laureat, dala mu je i poseban podstrek, ističe Todorov.

-Posle 50 godina aktivnog bavljenja sportom, ako gledamo od pionira do danas, ni jedan dan nisam proveo van sporta i zato mi ova nagrada daje vetar u leđa. Nagrada za životno delo ne znači da sam završio karijeru. Dobio sam nagradu u pravo vreme i obećavam da ćemo imati još bolje rezultate u budućnosti. Isto važi i za Crvenu zvezdu i Džudo savez Srbije. Ova nagrada je veliki podsticaj. Ujedno hteo bih da zahvalim što je Savez prepoznao rad i trud koji sam uložio u sport - rekao je Ivan Todorov.

Majska nagrada za najboljeg stratega otišla je u ruke selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija. Najbolji teritorijalni savez je Sportski savez Vlasotinca. Najbolji klub je vaterpolo klub Novi Beograd, najbolji nadležni savez je Savez za bodi bilding, fitnes i aerdobik. Odbojkašica Tijana Bošković je najbolja sportistkinja u olimpijskim sportovima, a takmičar džiu džice Nikola Trajković najbolji sportista u neolimpijskom sportu. Najbolji sportista sa invaliditetom je strelac Živko Papaz, a najbolji sportski funkcioner je generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević. Najbolji sportski novinar je Petar Denda, višegodišnji novinar u sportskoj redakciji Radio televizije Srbije i aktuelni predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije.