U Ljubljani je održana druga po redu radionica u sklopu Erasmus+ projekta BI-DžUDO-IN. Domaćin radionice bio je Džudo klub Sankaku iz glavnog grada Slovenije.

Tema druge radionice projekta BI-DžUDO-IN odnosila se na trenažni rad u mešovitim grupama (deca sa smetnjama i invaliditetom zajedno sa tipičnom decom), uvežbavanje džudo kate za decu, kao i predstavljanje 30-to godišnje prakse inkluzivnog džudoa u Sloveniji.

Džudo savez Srbije imao je predstavnike iz šest klubova iz sva tri regiona, Sensei IN (Sombor), Crvena zvezda ( Beograd), Omladinac (Stepanovićevo), Jedinstvo (Kačarevo), Makikomi (Beograd), Palilulac (Niš).

-Seminar je bio veoma dobro koncipiran. Uspeli smo mnogo toga da vidimo i čujemo. Sa radom u mešovitim grupama se neretko susreću svi treneri. Često mi prenose iskustva kako u svojim grupama imaju i decu sa nekom razvojnom teškoćom. Veoma je bitno da se steknu veštine i znanja da se svako dete zadrži i njegov potencijal maksimalno iskoristi. Džudo nam pruža odlične mogućnosti individualnog napredovanja, da li u funkciji postizanja vrhunskih takmičarskih rezultata ili u funkciji rekreacije i zdravlja- rekla je Sajonela Krga, predsednica Komisije za razvoj i unapređenje komisija sporta posebnih grupa Džudo saveza Srbije.

U okviru ovog projekta predstoji još jedna radionica čiji će domaćin biti Džudo savez Srbije i DŽK Sensei-IN. Radionica je planirana 7. oktobra ove godine u Somboru.