Tokom dvodnevnih sastanaka predsedničkog Biroa Evropske džudo unije u sastavu Laszlo Tot, predsednik, Otto Kneininger, potpredsednik, Sergei Aschwanden, Hrvoje lindi potpredsednici, Martin Poiger generalni sekretar, Envic Galea zajedno sa njegovom ekselencijom ambasadorom Srbije u Mađarskoj Ivanom Todorovim, predsednikom Džudo saveza Srbije posetili su predsednika IJF-a Marijusa Vizera u sedištu Međunarodne džudo federacije.

Plan je da se u ovom sastavu, čelnici Evropske džudo unije sastaju jednom mesečno kako bi razgovarali i planirali naredne projekte. Najvažnija tema u agendi ovoga puta je bila priprema Kongresa EJU u Beogradu kao i Liga šampiona i Liga Evrope. Razgovaralo se o još bližoj saradnji sa IJF-om oko judotv.com koji je uspešno predstavljen i koji funkcioniše na radost svih ljubitelja našeg sporta od početka ove kalendarske godine.

Njegova ekselencija Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije ugostio je uvažene zvanice u ambasadi Srbije u Budimpešti.

Laslo Tot predsednik Evropske džudo unije nije krio zadovoljstvo ostvarenim u našem olimpijskom sportu do sada.

-Izuzetno smo zadovoljni sa kursom koji je džudo zauzeo od početka godine do sada, jednako u sportskom tako i organizacionom aspektu.

Naredni sastanak u istom sastavu zakazan je u avgustu u Zagrebu.