Beograd će u decembru ove godine biti domaćin najjačeg klupskog takmičenja u okviru Evropske džudo unije. Pre sedam godina sa velikim uspehom srpska prestonica ugostila je učesnike Lige Evrope kada su Slavija i Crvena zvezda vicešampionski završili ovo takmičenje. Krajem 2023. godine, Beograd će još jednom biti domaćin elitnom klupskom takmičenju i Kongresu Evropske džudo unije.
Tim povodom Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije ugostio je visoke zvanice Evropske džudo unije, Hrvoja Lindija , potpredsednika Evropske džudo unije, Martina Poigera generalnog sekretara koji su posetili su Beograd u sklopu priprema za predstojeće događaje Evropski klupski šampiona, Ligu šampiona kao i kongres Evropske džudo unije 8 i 9 decembra 2023.
Kao što zaslužuje događaj ovakvog ranga, najbolji klubovi Evrope za titutlu najboljeg nadmetaće se u Štark Areni, jednoj od najsperstižnijih sportskih dvorana u našoj zemlji.
-Biti domaćin Lige šampiona je svojevsno priznaje ali i izuzetna obaveza. Džudo savez Srbije želi da se još jednom pokaže u najboljem mogućem svetlu kao organizator velikih takmičenja. Ujedno naš Savez ima i obavezu da ugosti najbolje klubove, upravo zbog činjenice da našim predstavnici godinama postižu vrhunske rezultate rekao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije. - Crvena zvezda je posle Pariza 2021. i u Goriju 2022. osvojila srebro u Ligi šampiona. Odlične džudistkinje Slavije u Parizu su se okitile bronzom. Setimo se i 2019. kada su se u Odivelasu i Slavija i Zvezda okitile bronzanim medaljama. Tu je i 2016. godina kada su i Slavija i Crvena zvezda pred domaćom publikom u Beogradu osvojili zvanja vicešampiona dok je Kinezis iz Niša bio na korak od medalje i takmičenje su završili na petom mestu. Upravo zato mi kao Savez imamo i obavezu da budemo domaćini ovako važnom takmičenju jer naši Klubovi učestvuju u ovom takmičenju sa velikim uspehom. Činjenica da ćemo ugostili samu elitu našeg sporta predstavlja dodatnu afirmaciju džudo sporta u našoj zemlji a ujedno Srbija želi da u okviru džudo porodice bude dobar domaćin i partner. Ovu priliku koristim da se posebno zahvalim predsedniku EJU, gospodinu Laslu Totu na podršci koju imamo kao Savez- istakao je Ivan Todorov.