Na Gran slemu u Abu Dabiju, poslednjeg takmičarskog dana  reprezentativci Srbije Aleksandar Kukolj i Dmitri Gerasimenko  u kategoriji do 90 kilograma ostvarili su plasman na peto odnosno sedmo mesto.

Aleksandar Kukolj ovim je ponovio rezultat ostvaren nedavno na Gran slemu u Parizu kada je takođe bio na korak do medalje. U prvom meču Kukolj je bio odličan protiv domaće judoke Mihaela Marčitana. U drugom kolu,  Alžirca Abderahmana Benamadija prvo baca na juko a zatim i na ipon. U trećem meču  koji je odlučiavo o pobedniku grupe, Holanđanin Noel van Tend nalazi rešenje za srpsku džudoku i  beleži pobedu. U nastavku Kukolj je prvi meč repasaža  sa Tadžekistancem Kamronšok Ustopirionom rešio 10 :0 i time ušao u borbu za bronzano odličje. Ipak Mađar Kristijan Tot uspeva da savlada srpskog reprezentativca čime Aleksandar Kukolj GP u Abu Dabiju završava plasmanom na peto mesto.

Dmitrij Gerasimenko takođe je odlično počeo učešće na takmičenju  u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata. U prvom meču pobedio je Estonca  Matiasa Kusika iponom. Nemcu Marku Odentalu revanširao se u drugom kolu za poraz na Gran priju u Taškentu.Gerasimenko je  Odentala  bacio prvo na juko a zatim meč rešio sa 10 :0. Ipak u trećem kolu Mađar Kristijan Tot našao je rešenje za srpsku džudoku. U prvom kolu repasaža Mark Nojman iz Švedske imao je više sportske sreće i Gerasimenko takmičenje u Abu Dabiju završava na sedmom mestu.

Jovana Rogić je takođena Gran slemu u Abu Dabiju  bila odlična. Rogićeva je bila na korak od medalje u konkurenciji do 57 kilograma čime je takođe osvojila vredne bodeve za odlazak u Rio.

Srpski reprezentativac Ilija Ciganović u konkurenciji do 66 kilograma u Abu Dabiju je ostvario jednu pobedu u prvom kolu  protiv Belgijanca Keneta van Gasbeka. Stefan Jurišić takmičenje je završio u prvom kolu u duelu sa Holanđaninom Mihaelom Korelom.