Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ obeležio je deset godina postojanja svečanom akademijom u Jugoslovenskoj kinoteci. Bila je to prilika da se povodom vrednog jubileja Fakulteta na jednom mestu okupe ugledni sportski radnici, trofejni olimpijci, prijatelji fakulteta, profesori, bivši i sadašnji studenti.

Brojne zvanice pozdravio je Bojan Sekulić, predsednik Saveta, koji je zajedno sa pokojnom profesorkom Ivankom Gajić bio i osnivač Fakulteta za sport.

-Pre nepunih 18 godina profesorka Ivanka Gajić i ja smo krenuli u projekat stvaranja visoko obrazovne ustanove namenjene sportu. Bilo je na tom putu puno poteškoća. I svaki put kada bih ja rekao da ćemo imati neki problem, Ivanka me gurala da idemo dalje. Da nije bilo nje, ne bi bilo ni Fakulteta za sport. Danas je njeno čedo napunila deset godina i sigurno bi bila ponosna na sve što smo uradili u tom periodu- istakao je Bojan Sekulić.

Fakultet za sport ima sjajnu saradnju sa svim vodećim institucijama srpskog sporta a samim tim i sa Džudo savezom Srbije.

Povodom desetogodišnjice uspešnog rada i postojanja, Ivanu Todorovu, predsednik Džudo saveza Srbije, dodeljeno je priznanje, Zlatna plaketa. Ova značajna nagrada Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, Todorovu je dodeljena za podršku, razvoj, promociju i afirmaciju sporta. U ime predsednika Džudo saveza Srbije, nagradu je primila dr Bojana Milićević, predsednica sekcije za inkluzivni džudo DžK Crvena zvezda i članica komisije za razvoj i unapređenje sporta posebnih grupa Džudo saveza Srbije.