Prva liga Srbije i ove godine u potpunosti je ispunila očekivanja gledalaca i ljubitelja džudoa koji su ispunili Sportsku dvoranu Šumice. Ekipe Dinama (Pančevo), Crvene zvezde (Beograd), Omladinca (Stepanićevo), Žandarmerije (Beograd), Zemuna (Beograd), Partizana (Kraljevo) kao i debitantiu ligaškom nadmetanju,  Akademija Ivezić (Niš) borili su se za pehar najuspešnijeg.

Tim Akademije Ivezić je upravo na ligaškoj premijeri oduševio i uspeo da se domogne prvog trofeja. Ekipa sastavljena od iskusnih džudista, bila je dominantna u Prvoj ligi Srbije i sasvim zasluženo stala na najviši stepenik pobedničkog postolja.

- Kao što znate mi smo veoma mlad klub, postojimo tek dve godine. Ovo nam je prvo učešće u Prvoj Ligi Srbije. Osvajanjem trofeja izborili smo učešće u Superligi rekao je Miroljub Ivezić, trener i predsednik Akademije Ivezić. - Videli ste i sami, u našem klubu vlada bratska i prijateljska atmosfera, to je prevagnulo i to nam je donelo najviše uspeha u ovoj Prvoj ligi. Bilo je malih poteškoća, neki favoriti su gubili mečeve, ali to svemu daje draž i čar, samim tim je ova titula još lepša i slađa.

Akademija Ivezić, šampioni Prve lige, sa iskusnim timom, naredne sezone učestvovaće u elitnom klupskom takmičenju.

- Ja se nadam, to je i cilj, zato smo i napravili ovu seniorsku ekipu, da mladi imaju uzor, da mogu uz njih da napreduju i uče. Zadovoljan sam jer u klubu imamo sjajan pionirski kadar, imamo puno dece, uslovi za rad su nam odlični, tako da je na mladima samo da treniraju i da uče, a rezultati će doći. U narednom periodu stavićemo akcenat na seniorske rezultate a u klubu već imamo prvaka države kao i još par seniorskih medalja. Želja nam je da se da se posvetimo evropskim kupovima i takmičenjima i da se pohvalimo i međunarodnim rezultatima - istakao je Miroljub Ivezić. uspesima.

Vicešampioni Prve lige Srbije, džudisti Omladinca iz Stepanovićeva već su prekaljeni učesnici ligaških nadmetanja.

-Ovi sjajni momci su vratili naš klub u Superligu gde mu je i mesto. Veoma sam zadovoljan našim takmičarima, hvala mnogo našim pojačanjima Boži Elezoviću, Vukanu Stanimiroviću i Marku Jovanoviću koji su nam pomogli ove sezone. Nadam se dugoj saradnji sa svom trojicom i da ćemo se boriti zajedno sa njima i sledeće godine u Superligi. Naša je želja trofej i sa ovog takmičenja. Možda smo danas mogli I bolje ali u svakom slučaju cilj je ispunjen rekao je Nenad Simić, prvi čovek DŽK  Omladinac. 

Bronzano odličje osvojili su džudisti Partizana iz Kraljeva. Tihomir Vučković, trener crno belih nije krio da je ove sezone očekivao bolji rezultat.

- Prošle godine smo bili u polufinalu, izgubili smo nesrećno. Ove godine se isto dogodilo, tako da iskreno nisam baš najzadovoljniji. Što se tiče organizacije, sve je proteklo u najboljem redu. Mečevi su odigrani u fer-pleju, i što se toga tiče mogu da budem zadovoljan. Sa bronzom ne mogu da budem zadovoljan jer sam očekivao da će ući u finale i u Superligu. Ostaje nam da pokušamo sledeće godine. Posebno bih istakao Lazara Stankovića u kategoriji do 66 kilograma koji je ostvario sve pobede. Pohvalio bih sve borce, Stankovića, Mirkovića, Gajića i Ninovića, sve koji su se borili za Partizan i koji su dali dobar doprinos- istakao je Tihomir Vučković, trener DŽK Partizan iz Kraljeva.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja sa bronzanim medaljama oko vrata našli su se i džudisti B tima Crvene zvezde.

-Ovo je za nas dobar rezultat, jer je upravo ovo takmičenje nama razvojna liga. Učestvujemo sa baš malom ekipom uglavnom sastavljena od kadeta, tako da je za njih ovo jedno odlično iskustvo, da nauče kako treba da se bore, i kako je to osetiti pripadnost timu i timski duh. Ovo je lepa priča i veoma lepo takmičenje. Ekipna nadmetanja su uvek specifična, tako da svaki meč ima neku svoju neizvesnost, svako od njih je odradio šta je mogao da odradi, naravno neke stvari ćemo popravljati na treninzima-zaključio je Andrija Đurišić.