Džudisti Crvene zvezde jedini su klub ne samo u Srbiji već i u Evropi koji se može pohvaliti kontinuitetom vrhunskih rezultata kako u klupskoj tako i na individualnoj konkurenciji. Crveno belo se spravom mogu nazvati šampionskom pričom koja traje. Upravo trofejni Klub iz Ljutice Bogdana biće domaćin elitnog takmičenja, Lige šampiona koja će se održati 9. decembra u beogradskoj Štark Areni gde sve ljubitelje ovog olimpijskog borilačkog sporta očekuje pravo uživanje. Uprava Džudo kluba Crvena zvezda omogućila je da karte za ovaj događaj budu besplatne kako bi svi mogli da uživaju u ovom sportskom spektaklu.

-Džudo klub Crvena zvezda spremno dočekuje 9. decembar, kada će u Štark Areni u Beogradu ugostiti elitu džudo sporta. Karte za ovaj događaj će biti besplatne a svim džudo klubovima koji su rezervisali svoje mesto Vladan Gačić, poslovni direktor Džudo kluba Crvena Zvezda, uručio je ulaznice.

-Pre svega naša ciljna grupa je što više dece jer su oni budućnost našeg džudoa. U vezi toga karte su besplatne ali ulaz je nemoguć bez karte, znači svako ko ima kartu moći će da uđe. Karata ima dovoljno i deliće se i na licu mesta za one koji nisu uspeli da dođu do karte- istakao je Vladan Gačić.

Nikola Nikolić sportski direktor Džudo kluba Crvena zvezda pozvao je ljubitelje džudoa ne samo iz Beograda, već i iz Srbije i regiona da dođu i uživaju u vrhunskom sportu.

-Svi smo uključeni u organizaciju ovog događaja, u Areni će biti oko 10.000 ljudi a ovom prilikom bih pozvao sve ljubitelje džudoa da dođu i vide kako izgleda svetski događaj koji se održava u našoj zemlji- istakao je Nikola Nikolić - Sam naziv Liga Šampiona mnogo govori o tome da je ovo takmičenje izuzetno važno, ne samo za naš Klub nego i za Savez i za državu. Dolazi 16 najboljih ekipa Evrope, vrhunski džudisti od čega imamo olimpijske, evropske i svetske šampione, znači sam krem našeg sporta biće u Beogradu.

Ovaj događaj željno iščekuje cela sportska javnost. Predstavnici srpskih džudo klubova istakli su da jedva čekaju da u Beogradu, vide Zvezdu u duelu sa francuskim PSG-om.

- Za klub Crvena zvezda znate i sami da je ovo vrlo bitan događaj kao i za ceo srpski džudo kako za decu tako i za starije i ja kao dugogodišnji takmičar ali i sada kao trener imam potrebu da prisustvujem tom događaju i da iz mog kluba pozovem i druge klubove da u što većem broju dođu u arenu 9. decembra - rekla je Nina Dangubić, trener DžK Institut za džudo

Milun Delić, proslavljeni srpski džudo trener i sportski radnik istakao je da je presrećan jer će Srbija biti domaćin ovog važnog sportskog događaja. -Stvarno sam raspoložen i drago mi je što se ovakav skup održava u Beogradu i što je Zvezda organizator. Nadam se da će Zvezda da donese titulu.

Koliko sam čuo po rasporedu biće dosta teško čak i teže nego prošle godine što je bilo ali zato smo tu da navijamo i pomognemo Zvezdi i našem džudou beogradskom i srpskom. Biće pravo zadovoljstvo da ceo dan gledam i navijamo.

Izuzetni rezultati koje Džudo klub Crvena Zvezda ostvaruje godinama u nazad svima su dali nadu da će pehar Lige Šampiona –po drugi put završiti u Ljutice Bogdana , samo da će ga ovaj put doneti Zvezdini džudisti.


Uz aktuelne vicešampione LŠ, ekipu Crvene zvezde, boje Srbije na ovom tamičenju braniće i ženski deo ekipe iz Ljutice Bogdana kao i ženska ekipa Proletera iz Zrenjanina. U muškoj ekipi ljubitelji džudoa imaće prilike da navijaju i za ODŽK Beograd, Partizan i Proleter.