Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Evropske džudo unije (EJU) Laslom Totom, koji boravi u poseti Beogradu povodom održavanja Kongresa Evropske džudo unije i Lige šampiona i delegacijom Džudo saveza Srbije sa predsednikom Ivanom Todorovim i Stojanom Vujkom, predsednikom Skupštine SD Crvena zvezda i predsednikom UO Džudo kluba Crvena zvezda i Ivanom Bošnjakom predsednikom Skupštine DŽK Crvena zvezda, našim najtrofejnijim srpskim Klubom.
Premijerka je istakla da je kongres koji se održava u Srbiji važan sportski događaj Džudo saveza Srbije i Evropske džudo unije, koji će biti organizovan i narednih godina, i dodala da to pozicionira Srbiju kao važan segment u razvoju sporta u Evropi.
Brnabić je naglasila da će naša zemlja u budućnosti biti razvojni centar džudoa za ovaj deo Evrope, kako kroz projekte i sportske događaje koje će naš savez pripremati sa Evropskom džudo unijom, tako i kroz širenje i promovisanje sportskih vrednosti koje džudo baštini.
Laslo Tot, predsednik Evropske džudo unije istakao je da je Srbija izuzetno važna i veoma poštovana i naglasio da ceni višegodišnju saradnju sa Džudo savezom Srbije, koji je jedan od najjačih saveza u Evropi.
On je istakao da se radi na puno programa, kao i da je u protekle dve godine realizovan projekat inkluzivnog džudoa, razvoj školskog sporta kao I priprema Turnira mađarsko srpskog prijateljstva čiji će domaćin naredne godine biti Beograd i koji će okupiti više od 500 mladih džudoka uzrasta 10- do 14 godina.