Neposredno pre početka završnog događaja u kalendaru Evropske džudo unije a u sklopu održavanja redovnog Kongresa Evropske džudo unije održana je Gala večera na kojoj su Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije i Stojan Vujko predsednik Skupštine SD Crvena zvezda i predsednik UO Džudo saveza Srbije ugostili su predsednika Evropske džudo unije Lasla Tota, predsednika Evropske džudo unije i članove Izvršnog komiteta i nacionalnih federacija.
.-Želeo bih da zahvalim Džudo savezu Srbije na izuzetnom gostoprimstvu rekao je Laslo Tot predsednik EDŽU- Želimo da nastavimo sa daljom realizacijom i razvijanjem našeg programa jer je džudo kao što znate vrlo specifičan sport. Učimo od najboljih kako bi postali još bolji .
Vlad Marinesku, generalni direktor Svetske džudo federacije uputio je iskrene čestitke domaćinima na izuzetnoj organizaciji.
-Želeo bih da uputim čestitke kao i reči zahvalnosti i nade za sav rad koji ste uložili kroz rad u vašim federacijama, sa takmičarima u klubovima koji bez vaše pomoći ne bi mogli da predstavljaju svoje nacije.
U ime domaćina obratio se Ivan Todorov, prvi čovek srpske džudo porodice koji je pozdravio sve učesnike i poželeo im prijatan boravak u Srbiji.Todorov je istakao odličnu saradnju izmedju Evropske džudo unije u Džudo saveza Srbije. Radi se na puno programa, a tokom protekle dve godine realizovan je projekat inkluzivnog džudoa, razvoj školskog sporta kao i priprema Turnira mađarsko srpskog prijateljstva čiji će domaćin naredne godine biti Beograd i koji će okupiti više od 500 mladih džudoka uzrasta 10- do 14 godina.