Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije dobitnik je zlatne medalje Evropske džudo unije za ostvarene vrhunske rezultate kao i za doprinos u razvijanju i afirmaciji džudoa.

Zlatnu medalju na ceremoniji svečanog otvaranja Lige šampiona Todorovu je uručio Laslo Tot predsednik Evropske džudo unije.

-Draga džudo familijo! Ovom prilikom želim da se zahvalim Evropskoj džudo uniji na poverenju da organizujemo kongres 75. po redu, i naravno ovo veličanstveno takmičenje gde su naši klubovi pokazali snagu u Evropi. Svi naši klubovi danas su dali sve od sebe i svima čestitam. Uputio bih čestitke svim klubovima u Ligi Šampiona, da i u nastavku takmičenja uživamo u borbama i da pobede najbolji.

Vrhunski rezultati koje je postižu srpski džudisti u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji odraz su konstantnog ulaganja države Srbije u sport.

-Pre svega moram da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću koji kontinuirano tokom deset godina podržava džudo.. Samo u minulom periodu od 15 godina osvojili smo 80 evropskih i 16 svetskih medalja, a naši klubovi su u samom vrhu Lige šampiona i Lige Evrope. Ne samo Crvena zvezda već i Džudo klub Slavija, Džudo klub Kinezis, danas i ODŽK Beograd postigli su vrhunski rezultat i na najbolji način reprezentovali našu državu i naš grad. Živela Srbija- istakao je Ivan Todorov Predsednik Džudo saveza Srbije.