Vladan Gačić internacionalni IJF arbitar kao jedini predstavnik Džudo saveza Srbije učestvovao je na ovogodišnem sudijsko trenerskom seminaru u gradu Djeru u Madjarskoj.
Laslo Tot predsednik Evropske džudo unije otvorio je seminar dok je prvi čovek IJF-a Marijus Vizer pozdravio učesnike seminara tokom drugog dana rada.
Danijel Laskau, glavni direktor sudijske organizacije Internacionalne džudo federacije vodio je seminar zajedno sa ostalim članovima IJF sudijske organizacije kao i Aleksandr Jackevič, glavni direktor sudijske organizacije EJU.
-Seminar je bio obavezan za sve nacionalne federacije, članice EJU kako bi mogli da delegiraju sudije u toku 2024 godine. Odziv je bio rekordan, više od 200 učesnika. Seminar je protekao u duhu objašnjenja i pojašnjenja dosadašnjih džudo pravila jer je olimpijska godina i nema promena i uvodjenja novih pravila. Sve je bilo podredjeno značaju edukacije trenera, sudija kao i takmičara što je omogućila IJF akademija. Upravo je to potrebno kako bi svi jedinstveno razumeli naš sport -istakao je Vladan Gačić.
Kompletan materijal sa seminara 
https://refereeusb2024.ijf.org/app/index.html