Tokom obraćanja uvaženom skupu na tradicionalnoj dodeli nagrada najboljima u Džudo savezu Srbije, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) prisetio se dana kad je radio u Francuskoj kao košarkaški stručnjak.

- Došao je Amerikanac, generalni direktor kluba, da bi rekao da moramo da napustimo dvoranu. Pitao sam ga da li je to zbog havarija u dvorani, ali mi je rekao da nije. Rekao je da je prvenstvo države za juniore u džudou. Začudio sam se, tada smo igrali Evroligu.

Boravkom u toj zemlji uvideo je koliki značaj ima veština Džigora Kana u Francuskoj.

- Njihova država ima dobar običaj, koji bismo i mi mogli da uvedemo. Pomogli su da se otvore desetine škola. Što se tiče Olimpijskog komiteta, imate ljude na koje možete da se oslonite. Svetsko prvenstvo u Ljubljani je sledeće godine, video sam kako funkcioniše Evropska džudo unija, kakvo je to bratstvo, jako, potentno i nadam se da će barem neko od njih sedmoro da nas obraduje medaljom. Džudo savez je u pravim rukama. Nemam dilemu da će i dalje pobeđivati i da će im to postati navika zaključio je Božidar Maljković.