XX MEĐUNARODNI Judo turnir Laćarak-open 2015

judosavezsrbije 15.09.2015. Vesti

Mesto : Hala PSC”PINKI” Sremska Mitrovica Vreme:26.09.2015./Subota /   [gview file="http://judo.rs/wp-content/uploads/2015/09/dopis2015.pdf"] XX MEĐUNARODNI Judo turnir Laćarak-open 2015. Džudo savez Srbije.

Tradicionalni Memorijal “Milić Rašović –Migo”

judosavezsrbije 15.09.2015. Vesti

Memorijal  “Milić Rašović- Migo “ već 32 godine okuplja najbolje džudiste iz regiona u svim uzrastnim kategorijama od poletaraca do veterana. Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, svečano je  u velikoj dvorani Centra za kulturu i sport  Šumice otvorio 32. Međunarodni memorijalni džudo turnir „Milić Rašović-  Migo“.

SRPSKI DŽUDISTI ŠAMPIONI BALKANA U SENIORSKOJ KONKURENCIJI, DEVOJKE OD BRONZE

judosavezsrbije 09.09.2015. Vesti

Srpski džudisti  još jednom su nas obradovali odličnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Na Prvenstvu Balkana u Sofiji, seniori su trijumfovali  u ekipnoj konkurenciji dok su devojke u podmlađenom sastavu osvojile su bronzano odličje.. Džudo savez Srbije.

Velika kampanja za pomoc deci leptirima - Majica jedna donacije vredna

judosavezsrbije 09.09.2015. Vesti

DEBRA, društvo obolelih od bulozne epidermolize brine o svim obolelima i njihovim porodicama iz Srbije. Imati buloznu epidermolizu znači imati kožu krhku i ranjivu poput leptirovog krila. I običan dodir može stvoriti novi plih, novo oštećenje. Svakodnevnica znači nove rane, nova previjanja, začuđene poglede, bol, hirurške zahvate, znači stalnu zavisnost, pomoć, negu i pratnju drugih. Zato obolele često nazivamo „Deca leptiri“. Bebe se rađaju sa ovom bolešću, a većina su 80-...

КЛУБОВИМА УЧЕСНИЦИМА СУПЕР ЏУДО ЛИГЕ СРБИЈЕ

judosavezsrbije 04.09.2015. Vesti

Upravni Odbor Džudo Saveza Srbije na predlog nacionalnih trenera i Stručnog saveta na svojoj 17-toj Gedovnoj senjdnici održanoj u Beogradu 29.07.2015. godine doneo je odluku o izmeni Pravilnika Super Džudo Lige Srbije i Prve Nacionalne Džudo Lige, i to...

Dupla kruna za Japan

judosavezsrbije 03.09.2015. Vesti

Sedmodnevni  džudo spektakl završen je ekipnim nadmetanjem u ženskoj i muškoj konkurenciji. Japanske džudoke pokazale su potpunu dominaciju. Šampionski niz počele su dame da bi njihovim putem nastavio i muški deo reprezentacije zemlje  izlazećeg sunca.

Ocene sudija koje su overile licencu za nacionalnog sudiju u sezoni 2015/2016.

judosavezsrbije 03.09.2015. Vesti

Ocene sudija koje su overile licencu za nacionalnog sudiju u sezoni 2015/2016.. Džudo savez Srbije.

Predsednik Nikolić posetio srpske džudiste u Astani

judosavezsrbije 30.08.2015. Vesti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u okviru zvanične posete Kazahstanu sastao se  u Astani sa seniorskom džudo reprezentacijom Srbije koja učestvuje na Svetskom prvenstvu u glavnom gradu Kazahstana, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Riner osmi put svetski šampion, Ryunosuke šesto zlato za Japan, Yu već na putu za Rio

judosavezsrbije 30.08.2015. Vesti

Francuz Teddy  RINER jedina je judoka na Svetskom seniorskom prvenstvu u Astani koja je uspela da odbrani titulu osvojenu minule sezone. Za nepobedivog Francuza, supetrteškaša,  ovo je osma titula svetskog šampiona u nizu.  U finalu protivnik mu je bio odlični Japanac Ryu SHICHINOHE. Ipak ovoga puta Shichinohe nije uspeo da nađe rešenje za Rinera pa je  tako zlato i ove sezone ostalo u posedu trikolora,  bar kada je u pitanju superteška kategorija.

Zlata za Francusku, Japan i Koreju

judosavezsrbije 29.08.2015. Vesti

    Francuskinja Gevrise EMANE ( do 70 kg)  ostavila je sve bez daha u finalu sa Mariom Bernabeu ( Španija). Za samo 16 sekundi veteranka trikolora bila je opet na krovu sveta. Sa neverovatno brzom akcijom i seoi- nage tehnikom iznenadila je Bernabeu i zadivila ljubitelje džudoa. Bronzane medalje u kategoriji do 70 kilograma  osvojile su još jedna Francuskinja, Fanny ESTELLE  i Yuri ALVEAR (Kolumbija). U konkurenciji dama do 78 kilograma istorijsko zlato za  Mami UMEKI  i Japan...

PRVA JUDO LIGA SRBIJE (OBAVEŠTENJE)

judosavezsrbije 29.08.2015. Vesti

Svi zainteresovani klubovi za kvalifikacije,za ulazak u PJLS da se jave kancelariji saveza najkasnije do 10 sep. 2015.. Džudo savez Srbije.

Slovenka Tina Trstenjak svetska šampionka, Takanori Nagase doneo još jedno zlato za Japan

judosavezsrbije 28.08.2015. Vesti

Slovenka Tina TRSTENJAK  trijumfovala je u konkurenciji do 63 kilograma i tako državi sa južne strane Alpa dodala još jedno vredno odličje u bogatoj džudo riznici. U konkurenciji dama nadmetalo se 48 vrhunskih takmičarki.  Trstenjakova je sasvim sigurno na SP a potom i u finale,  ušla rešena da svojoj protivnici,  Francuskinji Dethrones AGBEGNENOU ne dozvoli da se drugi put u nizu okiti svetski zlatom.  Videlo se to u svakom momentu meča. Trstenjakova je  plasirala seoi-nage za  ...