Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije sa velikim interesovanjem i pažnjom pratio je dešavanja na tatamiju na Prvenstvu Srbije za seniore.
-Obzirom da imamo Prvenstvo Evrope za mesec i po dana i Olimpijska je godina, praktično 80 odsto sportista koji imaju olimpijske norme nisu učestvovali na ovom takmičenju. Prezadovoljan sam nivoom borbi koje su prikazane i istakao bih da sam izuzetno srećan jer su ovi mladi takmičari jasno pokazali da Srbija ima budućnost. Od mnogih koji su učestvovali na ovom takmičenju očekujem da se plasiraju za Olimpijske igre 2028. u Los Anđelesu istakao je Ivan Todorov.
Domaća publika danas je imala priliku da uživa u vrhunskom džudou Marice Perišić i Milice Žabić.
-Marica je sportiskinja koja voli da se takmiči i drago mi je što je nastupala danas. Itekako je značajno za mlade nade da rade sa Maricom jer im daje ozbiljno iskustvo. To važi i za Milicu Žabić koja takođe ima olimpijsku normu. Nažalost ostali takmičari kao što su Kukolj, Majdov, Doŝen, Bunčić, Milica Nikolić, Andrea Stojadinov, nisu nastupale ali se nadam da će dobrim plasmanom na Prvenstvu Evrope i posle Olimpijskih igara od sledeće godine kao i uvek zčestvovati na svim takmičenjima, naročito na Državnom prvenstvu rekao je Ivan Todorov.