Njegova ekselencija, Ivan Todorov, odnedavno ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini, posetio grad Trebinje kao prvu destinaciju od kada je na službi u ovoj zemlji. Todorov nekada trofejni džudo reprezentativac Jugoslavije, i dugogodišnji predsednik Džudo saveza Srbije, nije propustio priliku da poseti nadaleko poznati trebinjski DŽK Leotar, klub nadaleko poznat kao pravi rasadnik šampiona.

-Trebinje se od 1985. godine kada sam prvi put ovde učestvovao kao reprezentativac na Prvenstvu Balkana mnogo promenilo i izgradilo -prisetio se Ivan Todorov svojih takmičarskih dana. -Takođe ne mogu a da ne izrazim zadovoljstvo kada vidim na tatamiju ovoliki broj mladih džudista svih uzrasta koji vredno vežbaju.

Da se vredno vežba u Džudo klubu Leotar najbolje pokazuju medalje koje takmičari osvajaju na takmičarima kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sportskoj sceni.

-Džudo klub Leotar je uvek imao vrhunske takmičare što naravno proizilazi iz odlične škole koju negujete i to na radost svih ljubitelja našeg sporta. Za sve koji prate dešavanja u džudou zna se da je Leotar jedan od sportskih koektiva sa najboljim rezultatima ne samo u ovom vremenu nego i u perodu nekadašnje države. Nastavili ste tradiciju uspeha- istakao je Todorov.

Da članovi DŽK Leotar imaju izuzetne uslove za rad i treninge uverio se i nekadašnji trofejni reprezentativac naše zemlje Ivan Todorov.

-Za vrhunske rezultate svakako je potrebna sportska infrastruktura istog ranga. Činjenica je da džudisti Leotara imaju sve potrebne uslove za rad i treniranje a oni to na najbolji način vraćaju, izuzetnim rezultatima.

Njegova ekselencija Ivan Todorov je sa velikim zadovoljstvom prisustvovao treningu podmlatka DŽK Leotar koji je demonstrirao znanje i umeće stečeno na tatamiju. Posle odlično odrađenog treninga mlade džudoke dobile su odlične ocene ali i poneki savet od Ivana Todorova nekada našeg trofejnog džudo reprezentativca kao i zajednička fotografija za uspomenu.

U okviru sportskog kompleksa Džudo kluba Leotar, u prisustvu Dragana i Mitra Mrdića, Todorov je položio cveće ne spomen ploče džudistima koji su dali svoje živote u ratu od 1992. do 1995. godine.