Ekspresno do zlata

 

POTPIS ZA SLIKU: CARICA MILICA: Milica Nikolić šampionka Evrope

 

Milica Nikolić  ( d 48 kg) reprezentativka Srbije i uzdanica Crvene zvezde ispisala je nove zlatne stranice sportske istorije. Trijumfom na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u  Bratislavi oduševila je sve ljubitelje džudoa u Srbiji.  Posle medalja sjajnih  Jovane Rogić i Aleksandra Kukolja na EP za mlađe seniore u Sarajevu, po prvi put u istoriji srpskog džudoa Milica Nikolić osvaja šampionsku titulu.

Na Starom kontinentu u konkurenciji  mlađih seniorki do  48 kilograma,  Nikolićeva je dokazala da je neprikosnovena.Onako kako smo i  očekivali Milica Nikolić je  počela učešće na evropskoj smotri. Premijerni meč sa  Austrijankom  Katarinom Tanzer rešila je maksimalnim učinkom 10:0. U drugom meču odličnu džudoku, Mađaricu Reku Pup, na vazari je eliminisala iz takmičenja. U duelu koji je vodio u polufinale sa Cintom  Garsia Mesom (Španija)  srpska šampionka nije rizikovala. To najbolje govori i rezultat od 10:0. Veliko finale i pitanje ko je nova šampionka Evrope, Milica Nikolić  rešila  je ekspresno  u borbi sa Noa Minsker iz Izraela. Samo pet sekundi je Milica Nikolić dozvolila protivnici da se nada. U munjevitoj akciji, u kojoj je kontrirala Minsker, Nikolićeva je bacila na tani otoši i osvojila zlatno odličje.

-Moj osmeh najbolje govori. Presrećna sam jer je ovo veliki uspeh. U našem sportu nema lakih protivnika ni lakih mečeva.  Za ovo sam se dugo pripremala i radila. Hvala svima na podršci porodici, Crvenoj zvezdi, Džudo savezu Srbije rekla je Milica Nikolić, šampionka Evrope.

Reprezentativac Srbije Nikola Gajić ( do 60)  takmičenje u Bratislavi završio je u prvom kolu u kome ga je pobedio Španac Migel Fernandez. Ilija Ciganović u konkurenciji do 66 kilograma nije imao dovoljno sportske sreće u duelu sa Poljakom Mihalom Bartusikom.