Odlične vesti stigle su iz Budimpešte, iz središta Međunarodne džudo federacije adresirano na predsednika Džudo saveza Srbije, Ivana Todorova.

Pismo su potpisali Marijus Vizer predsednik IJF-a, Vlad Marinesku, generalni direktor IJF-a i Lisa Alan, generalni sekretar IJF-a i prenosimo ga u celosti.

Poštovani predsedniče Todorov,

Dragi Ivane,

Upućujemo vam iskrene čestitke,

vašim izuzetnim sportistima i predanim trenerima, na vrhunskom umeću i izvanrednim rezultatima prikazanim na Upper Austrija Gran priju 2024 u Lincu proteklog vikenda, na kome su uspeli da se popnu na pobedničko postolje i osvoje zlatno i bronzano odličje.

Upper Austrija Gran pri okupio je 528 takmičara iz 78 država, od kojih su svi u trci za za bodovima i vrhunskim dostignućima, pripremajući se za dugo očekivane Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Uspesi vašeg tima, ne samo da pokazuju veštinu i odlučnost, već i čvrstu posvećenost vrhunskom sportu.

Dok Vaš tim nastavlja sa ovim inspirativnim putovanjem, šaljemo Vam najbolje želje za dalji uspeh u pripremama za buduća takmičenja u okviru kalendara Svetskog džudo tour-a i u olimpijskim kvalifikacijama.

Da podsetimo na Gran priju u Austriji ovog vikenda zvanje šampionke osvojila je Marica Perišić ( do 57 kg) dok se Milica Žabić ( preko 78 kg) okitila bronzanim odličjem.