Njegova ekselencija Ivan Todorov, ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini zajedno sa Nemanjom Majdovim Zvezdinim trofejnim džudistom i Ljubišom Majdovim najtrofejnijim srpskim trenerom ikada, posetio je Opštinu Jezero. Tokom boravka u ovoj srpskoj opštini Todorov je zajedno sa svetskim i evropskim prvakom Nemanjom Majdovim poklonio sportsku opremu Džudo klubu koji funkcioniše na ovom prostoru.

Sportska hala Srbija koja je izgrađena u ovoj opštini, napravljena je pomoću sredstava koje je izdvojila Republika Srbija.

-Ova sala će biti korišćena ne samo za fizičko nego će ujedno biti i mesto okupljanja dece posle škole, i zaista sam osećao potrebu da treba da pomognemo jednu tako dobru inicijativu- rekao je NjE Ivan Todorov, ambasador Srbije u BiH

Todorov je naglasio da je današnja donacija sportske opreme osnovnoj školi u Jezeru tek početak saradnje, kao i da će u budućnosti treneri biti edukovani na seminarima u Srbiji za rad sa decom, a biće uspostavljena i saradnja sa svim Savezima koji imaju sportske sekcije u ovoj opštini kao što su košarka, fudbal, džudo.

- Na put od hiljadu milja kreće se prvim korakom, a taj prvi korak u opštini Jezero bio je izgradnja sportske sale "Srbija" uz podršku Vlade Srbije, dok je drugi bio formiranje sekcija, klubova i Sportskog društva "Jezero" – istakao je Todorov.

Majdov, koji je obezbedio učešće na Olimpijskim igrama, oduševljen je dočekom i entuzijazmom mališana koji treniraju džudo. Zanimljivo je da je prvu titulu šampiona Srpske osvojio 2009. godine na Prvenstvu u Mrkonjić Gradu. Kaže da ga za ovaj kraj vežu lepe uspomene.

-Naravno treba još dosta koraka, cilj je da se iz ove sredine izađu veliki potencijali i sportisti sa dobrom bazom, naravno i da se širimo dalje na veće gradove i na veće klubove. Sa ovim korakom možemo očekivati za deset godina da imamo velikog šampiona ovde iz Jezera- rekao je Nemanja Majdov, Zvezdin prvotimac i olimpijac Srbije.

Nemanja Majdov nije krio oduševljenje onim što su mladi džudisti i sportisti prikazali.

- Iskreno se nadam da je među ovom djecom jedan od budućih šampiona. Naša misija je da sva djeca imaju adekvatne uslove da ispune svoje snove, da postignu najbolje sportske rezultate, učestvuju na Olimpijskim igrama, te možda budu i prvaci svijeta - poručio je Majdov.

Majdov je uputio poziv mladim džudstima iz Jezara da budu gosti kampa Akademije Majdov u Istočnom Sarajevu.

Načelnica Jezera Snežana Ružičić rekla je da je velika čast ugostiti šampiona kao što je Nemanja Majdov, kao i predstavnike Srbije koja je pomogla izgradnju sportske sale "Srbija" u ovoj opštini.