NJE Ivan Todorov ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini, ugostio je naše džudiste koji će od 11. juna učestvovati na Evropskom prvenstvu u katama u Sarajevu, u organizaciji Evropske džudo unije.

Ivan Todorov nekada i sam trofejni džudista naše zemlje i predsednik Džudo saveza Srbije poželeo je Vinku Lemiću i Uglješi Vukobratoviću puno sreće na predstojećem takmičenju a Sajoneli Krga da i dalje uspešno predvodi DŽK Sensei IN kao i Komisiju za razvoj i unapređenje džudoa posebnih grupa Džudo saveza Srbije čija je predsednica.

NJE Ivan Todorov ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini sa našom delegacijom razgovarao je o svim aktuelnim pitanjima kao i o utiscima sa tek završenog takmičenja Get Together turnira čiji je domaćin bila Nova Gorica.

-Zahvaljujemo se NJE Ivanu Todorovu, ambasadoru Srbije, našem predsedniku Saveza na izuzetnom prijemu i rečima podrške koje nam mnogo znače pred predstojeće takmičenje- rekla je Sajonela Krga prva dama DŽK Sensei IN i predsednica Komisije za razvoj i unapređenje džudoa posebnih grupa Džudo saveza Srbije.

Od ove godine po prvi put u okviru Evropskog prvenstva u katama, na tatamiju će snage odmeriti i takmičari u inkluzivnom džudou.

-Izuzetna ideja koja je sprovedena u delo i koja mnogo znači svima nama koji smo uključeni u proces inkluzije. Na takmičenju, džudisti će se predstaviti u dve kategorije. Nage No katu predstaviće parovi koje će činiti osobe sa invaliditetom dok će u drugoj snage odmeravati džudista sa invaliditetom i takmičar iz zdravo razvojne populacije. Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstavljati naši Vinko Lemić i Uglješa Vukobratović istakla je je Sajonela Krga prva dama DŽK Sensei IN i predsednica Komisije za razvoj i unapređenje džudoa posebnih grupa Džudo saveza Srbije.