Vinko Lemić i Uglješa Vukobratović ostvarili su odličan rezultat na Evropskom prvenstvu u katama (Sarajevo) na kome po prvi put od ove sezone snage odmeravaju i takmičari u inkluzivnom džudou. Lemić i Vukobratović bili su na korak do medalje i nadmetanje završili kao četvrtoplasirani.
- Odličan rezultat za prvo učešće na Evropskom prvenstvu. Ostvarili smo plasman na četvrto mesto, sa 12 bodova razlike od treće plasiranog- rekla je Sajonela Krga prva dama DŽK Sensei IN i predsednica Komisije za razvoj i unapređenje džudoa posebnih grupa Džudo saveza Srbije.
Odličan rezultat ostvaren na smotri Starog kontinenta samo je motiv za nastavak odličnog rada.
-Imajući u vidu da je ovo prvo učešće, izuzetno sam zadovoljna. Pokazali smo da vredno radimo. Ovo je bilo prvo takmičenje i sudije tek stiču iskustvo za prepoznavanje mogućnosti džudoka. Ako uzmemo u obzir da je Vinko mogao da napravi najmanji obim pokreta i da je zbog prirode svog stanja bio najsporiji u svojoj kategoriji, ali isto tako i vrlo tačan i sa minimum grešaka, ovo četvrto mesto zaista ima zlatni sjaj. Drago nam je da smo ispisali istoriju inkluzivnog dzudoa na prvom takmičenju u katama ispred Evropske dzudo unije- istakla je Sajonela Krga prva dama DŽK Sensei IN i predsednica Komisije za razvoj i unapređenje džudoa posebnih grupa Džudo saveza Srbije.