Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni Nacionalni trening centar - Multifunkcionalnu dvoranu u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku.
Predsednik Aleksandar Vučić je u društvu sa ministrom finansija Sinišom Malim, Zoranom Gajićem, ministrom sporta, Božidarom Maljkovićem, predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije obišao sportiste koji će imati svoju kuću u okviru novoizgrađenog Nacionalnog trening centra.
-Dragi sportisti, želim da vam se zahvalim na ovom veličanstvenom dolasku. Mi ovde imamo mnogo šampiona od kojih možete mnogo da naučite. Malo ko u svetu ima ovakve uslove, zato radite i borite se. Medalje ne uzima bilo ko. Ja vas samo molim da se borite, da još dece dovedemo ovde-rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Džudisti su predsedniku Vučiću pripredili srdačan doček. U ime Džudo saveza Srbije predsednika Vučića su pozdravili Laslo Tot, predsednik Evropske džudo unije, NJE Ivan Todorov, ambasador Srbije u BiH, predsednik Džudo saveza Srbije, Stojan Vujko potpredsednik Džudo saveza Srbije i predsednik Skupštine SD Crvena zvezda i Milovan Bratić predsednik UO Džudo saveza Srbije.
-Predsedniče, pre svega, hteo bih da vam se zahvalim u ime srpske džudo porodice, u ime svih sportista, trenera. Danas smo ovde u punom sastavu, predsednik Upravnog odbora, gosp Bratić, potpredsednik Stojan Vujko, predsednici svih regiona Džudo saveza Srbije. Želimo da se zahvalimo, jer ste nam obezbedili da ostvarimo naše snove. Od davne 1936. godine, od kada postoji prvi klub na našim prostorima, mi danas imamo našu nacionalnu kuću. Ovim putem želim da vam u ime u svih sportista prenesem njihovo mišljenje, a to je da vam obećavamo da će biti još bolji. U ovom ciklusu na Olimpijskim igrama imamo šest plasiranih sportista i prvi put u istoriji smo se plasirali i u ekipnoj konkurenciji rekao je NJE Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.
U ime sportista predsednika Vučića je pozdravila olimpijska džudo šestorka predvođena damama Milicom Nikolić, Maricom Perišić i Milicom Žabić, Starhinjom Bunčić, Nemanjom Majdovim I Aleksandrom Kukoljem.
Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije a nekada i sam trofejni reprezentativac naše zemlje zajedno sa Nemanjom Majdovim i Aleksandrom Kukoljem demonstrirao je pred predsednikom Vučićem džudo bacanja prisetivši se takmičarskih vremena.
Laslo Toto predsednik Evropske džudo unije predsedniku Vučiću uručio je statuu Džigoro Kana osnivača džudoa dok je Ivan Todorov, darovao plaketu Džudo saveza Srbije.
Aleksandar Vučić predsednik Srbije istakao je u razgovoru sa sportistima da je danas povećana nagrada za zlato na 200.000 evra, za srebro na 100.000 evra, a bronzu 60.000 evra na čemu su mu reprezentativci Srbije zahvalili.
Multifunkcionalna dvorana u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, ukupne neto površine 15.179,65 kvadratnih metara, predstavlja najmoderniji sportski objekat u državi i regionu.
Izgrađena je u skladu sa svim ekološkim standardima, za potrebe održavanja međunarodnih takmičenja i trenažni proces uz korišćenje prostornih i tehničkih uslova koje nema nijedan drugi objekat na teritoriji Srbije.
Izdvaja se deo medicinskog bloka za rehabilitaciju i oporavak vrhunskih sportista, osvajača najsjajnijih odličja na velikim svetskim i evropskim takmičenjima.
Multifunkcionalna dvorana obuhvata autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou, sa najsavremenijom opremom namenjenom rvačima, džudistima, tekvondistima, karatistima i strelcima.Poseduje i salu za sportove sa loptom, kao i sadržaje za medicinu sporta, zone za relaksaciju, teretane i zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima.Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove u okviru podzemne etaže objekat poseduje i 146 parking mesta od kojih je sedam za osobe sa invaliditetom.