Svečano, kako i dolikuje, u prisustvu visokih i uvaženih zvanica srpski džudisti su radno i svečano odradili prvi trening u Nacionalnom trening centru u Košutnjaku.
Predvođeni prvim čovekom DžSS NJE Ivanom Todorovim, ambasadorom naše zemlje u BiH, srpski džudisti imali su posebnu čast da trening otpočnu sa predsednikom Evropske džudo unije, gospodinom Laslo Totom.
-Drage džudoke, dragi Ivane, predsedniče Džudo saveza Srbije, dragi gospodine Bratiću I gospodine Vujko, a dragi treneri, draga džudo familijo. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas sa vama na otvaranju Nacionalnog trening centra u Beogradu. Drago mi je jer na tatamiju vidim mnogo sportista i odličnu šansu za njihove pripreme ovde u Nacionalnom trening centru. Hteo bih da čestitam Džudo savezu Srbije i Vladi Srbije koja je podržala ovu ideju. Ovo je lep poklon i za džudiste koji idu na Olimpijske igre kada pogledaju kako se Savez potrudio da im obezbedi ovaj velelepan prostor. Uveren sam da će srpska džudo porodica kao I gosti iz Evrope koristiti ovaj Trening centar. Svima vama želim dobro zdravlje i mnogo sreće u daljim pripremama za Olimpijske igre. Hvala vam još jednom na pozivu i još jednom vam čestitam, ovo je zaista lep prostor i nadam se da će moći da se koristi kao Olimpijski trening centar kao i za ostala događanja u sklopu Evropske džudo unije. Čestitke!
Ivan Todorov je u ime DžSS pozdravio uvaženog gosta, predsednika Evropske džudo unije, gospodina Lasla Tota I zahvalio mu se na prisustvu i podršci u ovom velikom, istorijskom danu za srpski džudo.
-Danas su se ostvarili snovi svih nas koji se bavimo džudom. Naš životni san je bio da jednog dana dobijemo trening centar. Danas nam se to ostvarilo, odradili smo prvi trening i to je istorijski dan za džudo, ali i podstrek i nova motivacija koja će učiniti da naši džudisti još više napreduju. Ovom priikom, pre svega želim da zahvalim predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću koji nas je i posetio kada smo još 2017. godine razgovarali o trening centru i značaju borilačkih sportova. Rezultat tog razgovora je upravo ovo što danas vidimo. Želim da našem Olimpijskom timu poželim puno uspeha na Igrama u Parizu. Ova generacija je napravila istorijski korak, a to je plasman na Olimpijske igre u miks timu, što je impresivan rezultat imajući u vidu da su među 12 najboljih zemalja -istakao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.