Ministar sporta Zoran Gajić posetio je reprezentativce Džudo saveza Srbije koja trenira i priprema se u multifunkcionalnoj dvorani Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku uoči odlaska na Olimpijske igre u Parizu. Ovom prilikom ministar Gajić je našim trofejnim džudistima Milici Nikolić i Alekasndru Kukolju, uručio zastavu Srbije.

Postoji izuzetan odnos između sporta i zastava. Zastave oličavaju identitet i duh sportskih timova i njihove države. Zastava stvara osećaj jedinstva, ponosa i pripadnosti. Nigde to nije očiglednije nego na međunarodnim sportskim događajima poput Olimpijskih igara. Takmiče se sportisti iz različitih krajeva sveta, ponosno pokazujući zastavu svoje nacije.

-Uručena zastava ima veliku simboliku i podsećanje da sportisti koji se takmiče pod tom zastavom predstavljaju narod Srbije i srpsku državu. Sam čin predaje zastave šalje poruku svim sportistima da na takmičenjima na kojima predstavljaju Srbiju trebaju da imaju poseban odnos ka dresu sa državnim grbom – rekao je ministar Zoran Gajić.